Categories

Entrada publicada a:

divendres, 15 de abril de 2011

Miquel Ferrer rep el premi a millor comunicació mèdica de la XXIX Diada Pneumològica de la SOCAP

Dr. Miquel FerrerUn treball de l’equip IDIBAPS Investigació aplicada en malalties respiratòries infeccioses, malalt crític i càncer de pulmó va rebre el premi a la millor comunicació mèdica de la XXIX Diada Pneumològica que organitza la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP). El treball, encapçalat pel Dr. Miquel Ferrer, porta com a títol “Corticoides inhalados, respuesta inflamatoria sistémica y mortalidad en la neumonía adquirida en la comunidad”. Va ser guardonat el passat dissabte 9 d’abril en la sessió específica de comunicacions orals on habitualment es presenten les tres millors presentacions mèdiques i les 3 millors de fisioteràpia i infermeria.

Aquest estudi suggereix un possible efecte protector dels corticoides inhalats en pacients amb pneumònia adquirida a la comunitat (NAC). Concretament, l’administració de corticoides de forma ambulatòria està associada a millor supervivència en la NAC, possiblement pel paper modulador dels corticoides en la resposta inflamatòria del pacient. El resultats són independents de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), població en la qual anteriorment s’ha demostrat certa relació entre l’ús de corticoides i un major risc de pneumònia.

La XXIX Diada Pneumològica d’enguany, va celebrar-se al Centre Internacional de Negocis de Badalona els dies 7, 8, i 9 d’abril. Les jornades van comptar, com de costum, amb un programa ampli on no només es van tractar aspectes de la pneumologia en l’àmbit hospitalari sinó també de la pneumologia en l’atenció primària, d’infermeria i de fisioteràpia respiratòria.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.