Categories

Entrada publicada a:

divendres, 15 de abril de 2011

L’Agència Catalana de l’Aigua col·labora amb l’Hospital Clínic de Barcelona en la instal·lació de mecanismes estalviadors d’aigua

L'airejadorL’Agència Catalana de l’Aigua col·labora amb l’Hospital Clínic de Barcelona en la instal·lació de mecanismes estalviadors d’aigua a les aixetes d’aquest complex hospitalari. En total se subministraran 4.000 airejadors que s’instal·laran a les diverses plantes d’hospitalització, que permetran reduir el consum d’aigua d’aquest hospital, dins un pla del mateix centre destinat a fer un ús més eficient dels recursos.

Cal tenir en compte que entre els instruments més útils per estalviar aigua a la llar destaquen els airejadors o reductors, que permeten disminuir el cabal que surt de l’aixeta. Aquest estri permet estalviar fins a un 50% d’aigua i, segons una enquesta desenvolupada fa dos anys per l’Idescat, és el dispositiu d’estalvi més utilitzat a Catalunya.

A més d’aquesta col·laboració, l’Agència Catalana de l’Aigua ha repartit en els darrers tres anys uns 1,3 milions de reductors per les aixetes a la ciutadania (mitjançant la premsa diària), als ajuntaments, a les escoles i a entitats diverses.  Tots aquests estalviadors van ser adquirits per l’Agència Catalana de l’Aigua durant la sequera viscuda entre 2007 i 2008.

L’eficiència i l’estalvi són la base fonamental d’una política de l’aigua centrada en la gestió de la demanda . És necessari mantenir la conscienciació entre la ciutadania fora de situacions de sequera i consolidar els hàbits sostenibles ja adquirits entre la població.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Etiquetes

    Els comentaris estan tancats.