Categories

Entrada publicada a:

divendres, 15 de abril de 2011

El Clínic i La Salle signen un acord estratègic per potenciar projectes tecnològics

El Dr. Barrabeig, el Dr. Piqué i la Dra. Martínez

L’Hospital Clínic / Fundació Clínic i La Salle Campus Barcelona – URL han signat un nou acord marc de col•laboració en el camp de la tecnologia aplicada a les ciències de la salut. El conveni el van formalitzar ahir a la tarda el Dr. Josep Maria Piqué, director general del Clínic, la Dra. Pastora Martínez, gerent de la Fundació Clínic, i el Germà Miquel Àngel Barrabeig, director general del centre universitari de La Salle, a l’hospital Clínic de Barcelona.


L’acord, que té un caràcter indefinit, té per objectiu regular els termes i condicions en què es durà a terme la col·laboració entre Clínic i La Salle en l’àmbit dels projectes tecnològics. Aquesta col·laboració permetrà a ambdues parts establir els canals de comunicació per accedir a noves idees, ja siguin de Clínic o de La Salle, compartir l’opinió d’experts i líders d’opinió en temes específics i promocionar i donar visibilitat als acords específics que s’han de formalitzar en el futur i que permetran desenvolupar i portar al mercat aquests projectes.

El director general de l’hospital Clínic, Dr Josep Maria Piqué va declarar que “el futur de la medicina passa per la interacció amb àrees no estrictament mèdiques com l’enginyeria o la informàtica”. També va afirmar que “àmbits innovadors com la simulació, el training tecnològic, la robòtica o la telemedicina es convertiran en un factor de valor per al Clínic”.

El director general de La Salle Campus Barcelona, Germà Miquel Àngel Barrabeig, sosté que “la signatura de l’acord amb una institució sanitària de referència com el Clínic suposa donar el primer pas en una aliança estratègica de llarg recorregut dins del camp de la recerca i el desenvolupament tecnològic”.

El document consensuat també articula la divulgació dels resultats dels projectes i la seva possible comercialització a través de contractes d’explotació. Aquest acord estratègic entre les dues institucions es plasmarà en un futur amb projectes tecnològics en l’àrea de la recerca biomèdica.

La col•laboració s’implementarà de manera específica mitjançant projectes conjunts entre Clínic i La Salle a les condicions i termes específics per a cada projecte i emparats en aquest acord marc. Els resultats comercials s’han de distribuir entre Clínic i La Salle de la manera especificada en el projecte conjunt.

En els projectes conjunts cadascun dels signants aportarà el seu know-how o coneixement específic, del qual cada part mantindrà la titularitat, per al desenvolupament del projecte. Els nous coneixements generats seran avaluats i els que tinguin una viabilitat comercial seran transferits per a la seva comercialització. Àrees mèdiques com la diàlisi renal o el diagnòstic dels melanomes són àmbits que s’estan avaluant per a una possible aplicació pràctica d’aquest acord marc.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.