Categories

Entrada publicada a:

divendres, 1 de abril de 2011

El Clínic col·labora en la lluita contra l’anèmia falciforme a Camerun

L'Hospital Laquintinie de DoualaEl Clínic amplia les seves col·laboracions a Àfrica. El laboratori de eritropatología de l’hospital català participa en la Setmana Falciforme, un programa anual de l’Associació Nacional de Drepanocitosis (AND) de Camerun, que se celebra del 28 de març al 3 d’abril en Duala, la ciutat més poblada de Camerun. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de la xarxa ENERCA i BioRad; l’associació d’aquest departament -que lidera la Dra. María del Mar Mañú Pereira-, amb el AND, coordinat pel psicòleg clínic de la Universitat de Doblega, el Dr. Erero F. Njiengwé, s’ha realitzat amb l’objectiu de reduir l’anèmia falciforme, una malaltia hereditària que pateixen 4.300 nens a l’any en aquest país.

L’anèmia falciforme es transmet a través del gen portador de l’hemoglobina S. A través d’aquesta col•laboració, es pretén diagnosticar l’hemoglobina mitjançant proves a 1.000 pacients voluntaris de l’Hospital Laquintinie de Duala, a els qui se’ls oferirà informació sobre la prevenció i tractament de la malaltia, ja que la principal funció de la AND és donar a conèixer l’anèmia falciforme a Camerun.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.