Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 20 de abril de 2011

El 25 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Malària

malERAEl 25 d’abril se celebra el Dia Mundial de la Malària. A través d’aquest dia, l’Organització Mundial de la Salut pretén conscienciar als ciutadans sobre aquesta malaltia, que causa a l’any més de 700.000 morts i 225 millons de casos, la majoria nens menors de 5 anys. La seva eradicació és un dels principals objectius de l’OMS i de la comunitat científica a llarg termini, i a la qual està dedicant molts esforços d’investigació i desenvolupament.

En aquesta lluita contra la malària ha nascut malERA, un projecte del CRESIB (Hospital Clínic-Universitat de Barcelona) el principal propòsit del qual és recollir aportacions i idees innovadores que ajudin a concretar i definir l’agenda R+D relacionada amb la malària, i que té com a objectiu final l’eradicació de la malaltia. Aquesta iniciativa, que lidera el Dr Pedro Alonso, reuneix a 250 experts de 36 països diferents, i és una continuació natural del Plan Global Malaria de Acción, llançat al setembre del 2008 per la iniciativa Roll Back Malaria. El CRESIB és un dels centres referents a combatre aquesta malaltia, que segueix sent una emergència mundial pesi haver disminuït els casos.

La malària és una malaltia que causa febres altes i anèmia, entre altres símptomes. És un problema present en 106 països, sobretot a Àfrica, on es concentren el 90% de les morts. Es transmet principalment a través de mosquits anopheles infectats, encara que també es pot transmetre a través de transfusions de sang, o de mares a fills durant l’embaràs. La malària mata a un nen cada 45 segons, malgrat que es tracta d’una malaltia prevenible i tractable, per la qual cosa és necessari mantenir els recursos per combatre-la.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.