Categories

Entrada publicada a:

dijous, 10 de març de 2011

L’Hospital Clínic busca voluntaris per un assaig clínic sobre la prevenció de malalties cardiovasculars

colesterol_blocLa reducció del colesterol en la sang és crucial per a la prevenció de malalties cardiovasculars, tals com l’angina de pit, infart de miocardi o l’ accident vascular cerebral. Per tal d’avançar en aquesta direcció, la Unitat de Lípids del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Clínic coordina un estudi clínic que avaluarà la reducció dels nivells de colesterol en la sang després de l’ús d’un nou tractament destinat a disminuir el risc de malalties cardiovasculars. Per poder tirar endavant aquest assaig, en el qual hi participen 25 centres de l’estat espanyols, es necessiten voluntaris.

El nou fàrmac, anomenat polypill cardiovascular, ha estat desenvolupat pel Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC, Madrid) i el laboratori farmacèutic Ferrer Internacional S.A. (Barcelona)  amb l’objectiu de proporcionar una opció terapèutica eficaç i de preu assequible per ser usat en països emergents i subdesenvolupats. La polypill cardiovascular conté, en un sol comprimit, tres principis actius ja comercialitzats i d’eficàcia i seguretat comprovades en la prevenció cardiovascular: Aspirina 100 mg, Simvastatina 40 mg, Ramipril 10 mg. Així, l’assaig clínic compara la farmacodinàmica (efecte sobre la reducció del colesterol LDL) dels tres fàrmacs administrats junts a la polypill en dosis fixes, amb els tres fàrmacs de referència administrats per separat simultàniament a les mateixes dosis.

Quins son els requisits per ser voluntaris?

 • Ser major d’edat
 • Tenir el colesterol lleugerament elevat i està sense medicació
 • Tenir xifres normals o discretament elevades de pressió arterial
 • No seguir tractament pel colesterol o la hipertensió
 • No tenir antecedents d’úlcera gastro duodenal o hemorràgia digestiva

Què hauran de fer els voluntaris durant l’estudi?

Els participants rebran a l’atzar la polypill o bé els tres medicaments que la composen per separat en un estudi de 2 mesos i mig de durada que comporta sis visites mèdiques i tres extraccions de sang, junt amb mesures repetides de la pressió arterial. Al finalitzar l’estudi, els participants rebran una compensació econòmica per les molèsties ocasionades.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  1 Comentari

  1. marcelo

   kisiera informacion de este estudio ya que tengo vih y no se si se
   podra hacer un saludo