Categories

Entrada publicada a:

divendres, 18 de febrer de 2011

El Dr Michael Wallace presenta l’endomicroscopia confocal en un Seminari IDIBAPS

Josep Llach, Michael Wallace i i Maria Pellisé

L’endomicroscopia confocal, que permet integrar imatges macroscòpiques i microscòpiques durant les exploracions in vivo, és útil per avaluar canvis en les cèl·lules, els vasos i el teixit connectiu i així poder avançar en el diagnòstic histològic, a més d’ajudar a determinar la necessitat de ressecar una lesió. El Dr. Michael Wallace, director de Recerca del Departament de Medicina i de la Divisió de Gastroenterologia i Hepatologia de la Facultat de Medicina de la Clínica Mayo (Estats Units), és un dels experts mundials amb més experiència en aquesta àrea de recerca. En el Seminari IDIBAPS que va tenir lloc el passat 14 de febrer ha destacat que el gran valor afegit que aporta l’endomicroscopia confocal és que ajuda a rendibilitzar les exploracions i també a evitar el dany innecessari en molts casos.

Michael WallaceEl Dr. Wallace va citar per exemple que en els pòlips de còlon aquesta eina estalvia reseccions i facilita el seguiment per comprovar si ha quedat alguna lesió residual. Els resultats preliminars d’un estudi realitzat amb el Dr. Josep Llach i la Dra. Maria Pellisé, tots dos de l’IDIBAPS – Hospital Clínic, suggereixen que la utilització d’una minisonda que s’integra al canal operatiu del duodenoscopi millora de manera important el rendiment i és eficaç per a distingir les lesions benignes de les malignes amb resultats comparables a les tècniques histològiques i citològiques convencionals. L’avantatge és que la informació s’obté de manera immediata i sense necessitat de passar pel patòleg.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.