Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 23 de febrer de 2011

Una nova Guia per tractar el Trastorn Bipolar

Eduard VietaEl trastorn bipolar és una malaltia que requereix una cura continuada del pacient, i amb una variabilitat clínica que els professionals sanitaris no sempre poden manejar correctament. Per això, la Generalitat de Catalunya va encarregar al Dr. Eduard Vieta, director del programa de Trastorns Bipolars de l’Hospital Clínic – IDIBAPS, la coordinació de la Guia per al Maneig del Trastorn Bipolar, que ha realitzat juntament amb altres autors com Andrea Murru, investigador de la Fundació Clínic, i María José Pueyo, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. El projecte ha comptat també amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, l’IDIBAPS i el CIBERsam.

La guia es pot trobar a l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat a Salut (AIAQS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En ella s’hi descriuen els símptomes de la malaltia en els seus diferents graus i fases, per a què el professional sigui capaç d’intuir o distingir els episodis de trastorn bipolar, i manejar-los de forma adequada. Amb aquest manual, la salut del pacient estarà més ben controlada: hi haurà més deteccions i augmentarà el coneixement sobre el maneig de la malaltia, sobretot en els casos més complexos, com en embarassades o en pacients amb risc de suïcidi. A més, s’establiran objectius també quan es redueixin els símptomes, no només per controlar els episodis.

Amb el llançament d’aquesta guia multidisciplinar i pràctica a Catalunya, es pretén millorar el tractament farmacològic i reduir la variabilitat de la pràctica clínica. A més, també té com a objectiu sensibilitzar al ciutadà i als professionals sanitaris sobre la importància de la malaltia.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.