Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 11 de gener de 2011

Premi al Euroecho 2010 per a un treball conjunt IDIBAPS-UPF sobre postprocessat d’imatge cardíaca

Alguns dels autors del treball junt amb el  premiat, al centre, Nicolas DuchateauUn projecte conjunt del Grup del Center for Computational Imaging & Simulation Technologies in Biomedicine (CISTIB) de la Universitat Pompeu Fabra i de l’equip Arítmies, resincronització i imatge cardiaques de l’ IDIBAPS-Hospital Clínic, ha estat premiat amb el Young Investigator Award del congrés de la Societat Europea d’Imatge Cardíaca, Euroecho 2010.El premi va recaure en Nicolas Duchateau, investigador del CISTIB-UPF i primer autor del treball Added value of a statistical atlas-based quantification of motion abnormalities for the prediction of CRT response, en el que tambe han participat els autors: A. Doltra (Clínic-IDIBAPS), E. Silva (Clínic-IDIBAPS), M. De Craene (UPF), G. Piella (UPF), L. Mont (Clínic-IDIBAPS), A. Castel (Clínic-IDIBAPS), J. Brugada (Clínic-IDIBAPS), M. Sitges (Clínic-IDIBAPS), i A Frangi (UPF).El treball conjunt ha portat a desenvolupar una eina per caracteritzar amb precisió les anomalies locals de moviments cardíacs, fet que té una importància creixent per a la millora de la resposta de les teràpies de resincronització cardíaca. L’adjudicacio i lliurament del premi es va realitzar durant la celebració del congres els passats dies 8 – 11 de desembre a Copenhagen, Dinamarca. Com a conseqüencia del premi, Nicolas Duchateau ha estat convidat al Congrés de la American Society of Echocardiography 2011, que se celebrarà el proper Juny 2011 a Montreal (Canadà), per presentar també aquest treball.El premi demostra, una vegada més, com la feina d’un grup bàsic, en aquest cas en temes de computació i postprocessat d’imatge, lligada a un grup clínic pot produir resultats prometedors i útils també des del punt de vista de la transferència tecnològica al món clínic.Exemples de 3 mapes de quantificació del moviment del Septem interventricular

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.