Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 18 de gener de 2011

L’Hospital Clínic t’invita a participar en un assaig clínic amb un vacuna contra l’Herpes Zòster

poster-zoster-generico_blocSaps què és l’Herpes Zòster? I la “culebrilla”? Quan passem la varicel”la, el virus resta latent en el nostre cos, i anys després, pot aparèixer en forma d’Herpes Zòster, conegut popularment com “culebrilla”. Les persones de més de 60 anys tenen major risc de desenvolupar-lo, ja que apareix quan el sistema immunològic es debilita. Els seus símptomes inicials són febre, mal de cap, calfreds i formigueig. Al cap d’uns dies apareix una erupció amb butllofes que finalment es sequen i formen crostes. En algunes ocasions pot deixar cicatrius, i en un 10-15% del casos, s’arriba a desenvolupar una neuràlgia postherpètica, un fort dolor constant i debilitant que no sempre respon al tractament i que pot alterar radicalment la vida ordinària del pacient durant mesos i fins i tot anys.

Per tal d’avançar en la investigació sobre aquesta malaltia, i millorar-ne el seu tractament, el Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic realitza un assaig clínic pel qual es necessiten voluntaris. L’estudi, en el que hi participen 18 països, avaluarà la resposta immune, la reactogenicitat i l’eficàcia protectora d’una vacuna inactivada. Aquells que hi vulguin participar hauran de realitzar 6 visites al Centre de Vacunació d’Adults, durant un període de 4 anys, en les que se’ls administrarà dues dosis de vacuna i se’ls farà dues extraccions de sang.

Quins són els requisits per ser voluntari?

 • Tenir més de 50 anys
 • No haver tingut abans Herpes Zòster
 • No patir malalties que cursen amb immunosupressió.

Aquells que hi estigueu interessats, podeu:

 • Enviar un correu electrònic a: estudiosvacunas-CVAC@clinic.ub.es
 • Trucar a Mª Amparo Muñoz (Mòbil 676 549 606), Coordinadora de l’estudi
 • Trucar a José Mª Bayas (Mòbil 608 101 707), Investigador principal
 • Acudir al Centre de Vacunació d’Adults del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic (Edifici de Consultes Externes, C/ Rosselló 163, 5ª planta). De dilluns a dijous de 09:00h a 14:00h i de 16:00h a 18:30h.

Per tal de compensar les despeses i molèsties que suposen els desplaçaments i les extraccions, s’abonaran 150 euros a cada participant.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Els comentaris estan tancats.