Categories

Entrada publicada a:

divendres, 21 de gener de 2011

L’IDIBAPS i l’Hospital Clínic es troben entre les institucions científiques més productives del món

scimago

El grup de recerca SCImago actualitza periòdicament el SCImago Institutions Rankings, una anàlisi internacional de la producció científica d’Universitats i Institucions de Recerca. Els resultats que presenta aquest estudi ubiquen l’Hospital Clínic i l’IDIBAPS com a centres capdavanters en la recerca catalana, espanyola i europea. Aquestes ocupen la posició 502 i 1.327, respectivament, pel que fa a volum de producció científica al món sencer. Si es tenen en compte només les institucions biomèdiques, estarien entre els 25 millors centres del món en I+D.

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Oficina de Coordinació en Recerca i Innovació (OCRI), ha elaborat un informe on analitza el paper al món dels centres catalans on s’hi fa recerca basant-se en l’estudi SCImago-UOC. Les Universitats, els Centres de Recerca i els Hospitals catalans hi apareixen en una posició notable.

La majoria dels 11 centres de recerca catalans inclosos a l’estudi generen una recerca amb un impacte elevat, tot i que només dos d’ells superen els 1.000 documents en el període 2004-2008 (L’IMIM amb 1.086 i l’IDIBAPS amb 1.637 articles comptabilitzats). Pel que fa a les Universitats, el sistema català ocupa un lloc mitjà-alt en impacte de la recerca feta a nivell europeu, especialment en les universitats mitjanes. En canvi, no hi ha universitats catalanes que tinguin al mateix temps un impacte alt (>1,5) i una producció alta (>10.000) comparable amb les universitats europees líders. Finalment, la meitat dels hospitals i ens de recerca biomèdica catalans estarien situats en la part alta en el context europeu i mitjana-alta en el nord-americà, mentre que superarien clarament els asiàtics.

Per a més informació:
SCImago Institutions Rankings
Anàlisi comparativa internacional. OCRI, Generalitat de Catalunya

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Etiquetes

    Els comentaris estan tancats.