Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 26 de gener de 2011

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) dóna suport a la investigació sobre ZEB i càncer a l’IDIBAPS

zeb

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha concedit una de les seves ajudes a l’investigació al Grup de Regulació transcripcional de l’Expressió Gènica de l’IDIBAPS, un grup ICREA.

El projecte, a desenvolupar durant el període 2011-2012, investigarà el paper de ZEB1 i ZEB2 en la transformació oncogènica i la capacitat invasiva i metastàtica de carcinomes. El grup de Regulació transcripcional de l’Expressió Gènica de l’IDIBAPS porta treballant en la caracterització de l’expressió i funció d’aquests proteïnes durant prop de 15 anys. Recentment les proteïnes ZEB1 i ZEB2 han adquirit especial rellevància en el camp d’oncologia molecular ja que no només regulen la capacitat invasiva i metastàtica en tumors sinó també determinen el caràcter de troncalitat de cèl.lules mare normals i tumorals i la resposta al tractament quimioteràpic de cèl.lules canceroses. El projecte pretén investigar els mecanismes moleculars pels quals ZEB1 i ZEB2 exerceixen aquestes funcions utilitzant diverses aproximacions in vitro i in vivo.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  Etiquetes

  ,

  Els comentaris estan tancats.