divendres, 17 de desembre de 2010

El Dr. Pere Ginès encapçala la primera guia clínica internacional per al tractament de les complicacions de la cirrosi hepàtica

Dr. Pere GinèsEntre els anys 2008 i 2009 un equip d’experts es va reunir periòdicament per dissenyar la primera guia clínica internacional per al tractament de les complicacions cròniques de la cirrosi hepàtica. El resultat d’aquestes reunions, que es van fer per encàrrec de la European Association for the Study of the Liver (EASL), ha estat publicat recentment a Journal of Hepatology. El Dr. Pere Ginès, cap del Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i investigador de l’IDIBAPS, va ser escollit com a Chairman per coordinar les tasques de discussió i consens.

El document detalla un seguit de recomanacions adreçades a metges, i categoritzades pel seu grau de robustesa científica, per afrontar en les millors condicions les principals complicacions de la cirrosi. Es divideix en quatre grans apartats que inclouen: Ascites, peritonitis bacteriana, hiponatrèmia i síndrome hepatorenal. Les dades incloses en la guia clínica incorporen tractaments apareguts en els darrers anys, entre ells algunes iniciatives que han comptat amb el lideratge del Servei d’Hepatologia de l’Hospital Clínic que pertanyen a l’àrea 3 de l’IDIBAPS. Destaquen les novetats en l’àmbit del tractament de pacients cirròtics que es troben en llista d’espera per a rebre un trasplantament hepàtic.

Aquesta Guia clínica de la EASL contribuirà a traslladar a la pràctica mèdica rutinària els darrers avenços aconseguits a través de recerca clínica i bàsica de qualitat contrastada. Contribueix així a la transferència eficaç dels avenços científics obtinguts en la prevenció i el tractament dels problemes freqüents en pacients amb cirrosi hepàtica.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.