Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 15 de desembre de 2010

Art solidari amb les lesions medul·lars i cerebrals adquirides

cartel_fotogra-251110_bloc2
La Galeria Paspartú organitza una trobada d’artistes de les disciplines pintura, escultura i fotografia per a realitzar obres sobre el tema “Lesions Medul·lars i Cerebrals Adquirides”, amb motiu de la marató de TV3. L’activitat, que compta amb la participació de l’Hospital Clínic,  tindrà lloc el proper 19 de desembre de 10 a 15h a l’Estació de França de Barcelona. L’objectiu de la trobada és reunir el major nombre d’artistes per mostrar l’art com a llenguatge de comunicació, sensibilitat i compromís social. Les obres realitzades estaran exposades i a la venda, i la recaptació obtinguda es destinarà integrament a la causa de la Marató de TV3.

Tots aquells artistes que hi vulgueu participar heu de posar-vos en contacte amb la Galeria Paspartú per inscriure’s a l’activitat.

Sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides
Una lesió al cervell o a la medul·la pot alterar el funcionament del sistema nerviós i condicionar de manera notable la vida d’una persona. Molts afectats queden greument discapacitats i necessiten l’ajuda constant de la família. Les causes més habituals són els accidents de trànsit, esportius i laborals. Algunes malalties, com els accidents vasculars cerebrals o certs tumors també poden causar aquests tipus de lesions. La investigació en aquest camp s’encamina a trobar tractaments efectius que millorin el pronòstic d’aquestes lesions i ofereixin més qualitat de vida a les persones que en tenen. La rehabilitació funcional i neuropsicosocial són les eines clau perquè els afectats s’adaptin a la seva nova realitat i arribin a ser el màxim d’independents possible.

Sobre la Marató de TV3
La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 que té com a objectiu mobilitza la societat catalana entorn d’un objectiu: obtenir recursos econòmics per impulsar la recerca biomèdica sobre malalties que actualment no tenen guariment conegut. La Marató du a terme una potent tasca de sensibilització sobre les patologies de què tracta, tot promovent la solidaritat i la participació activa del conjunt de la societat. Els fons econòmics recaptats en La Marató de TV3 del 2010 permetran impulsar la recerca sobre les lesions medul·lars i cerebrals adquirides per trobar nous tractaments eficaços que millorin la qualitat de vida dels malalts.

Sobre la Galeria Paspartú
Paspartú és una galeria multidisciplinar alternativa que mostra l’art contemporani i de nova generació, al mateix temps que pretén oferir un intercanvi entre artistes de diferents comunitats, països i cultures, fent de l’art una comunicació entre iguals. Amb aquesta iniciativa pretén incidir en la cultura artística, valorant l’art des de la vessant social.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.