Categories

Entrada publicada a:

divendres, 5 de novembre de 2010

L’estudi PREDIMED reconegut amb un premi de la Generalitat de Catalunya

PREDIMED

L’estudi PREDIMED, liderat pel Dr. Ramon Estruch de l’IDIBAPS – Hospital Clínic de Barcelona, ha estat reconegut amb el premi de atorgat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya durant la III Jornada PAAS (Pla integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’activitat física i l’Alimentació saludable del Departament de Salut). La jornada va tenir lloc el passat 26 d’octubre a la Torre Agbar de Barcelona, i es va celebrar en el marc del pla integral que reuneix gran part de les activitats que es duen a terme a Catalunya amb la finalitat de prevenir l’obesitat mitjançant estils de vida saludables. Els premis PAAS van reconèixer diversos projectes de promoció de la salut en l’àmbit educatiu, sanitari, comunitari i laboral.

El projecte PREDIMED pretén analitzar els efectes d’una dieta mediterrània suplementada amb oli d’oliva verge o fruits secs sobre un conjunt de factors format per mortalitat cardiovascular, infart de miocardi i accident vascular cerebral, i comparar-los amb els casos resultants de seguir una dieta baixa en tot tipus de greix. Aquest estudi es va iniciar l’any 2003 gràcies a una iniciativa de l’Institut de Salut Carles III i està previst que finalitzi a finals de l’any 2011, data en què es creu que es disposarà d’un nombre suficient de complicacions cardiovasculars per poder observar diferències significatives entre els tres grups d’intervenció. En aquest estudi s’han inclòs prop de 7.500 participants asimptomàtics, però amb un alt risc cardiovascular, als quals es va a seguir durant un temps promig de 6 anys.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.