Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 2 de novembre de 2010

La UB i el Clínic creen un programa de suport acadèmic a universitaris amb malalties de llarga durada

Gemma Fonrodona, Dídac Ramírez i Raimon Belenes

El rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez, i el conseller delegat de l’Hospital Clínic de Barcelona, Dr. Raimon Belenes, han signat avui un acord de col·laboració entre les dues entitats per dur a terme un programa d’activitats de suport acadèmic a estudiants de la UB que per raons mèdiques han de passar llargues estades a l’Hospital Clínic, i en conseqüència es veuen obligats a interrompre els seus estudis. Durant l’acte, en el qual també ha intervingut la vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística, Dra. Gemma Fonrodona, s’ha destacat el fet que es tracta d’un «projecte innovador» en l’àmbit universitari i clínic.

El programa té com a objectiu mantenir actius intel·lectualment aquells estudiants, d’entre 18 i 30 anys, que per motius mèdics han d’abandonar els estudis universitaris. D’aquesta manera, es pretén afavorir la possibilitat que aquests joves continuïn en el món acadèmic durant la seva estada a l’hospital. Dins el programa s’organitzaran activitats de suport acadèmic, com ara seminaris sobre diferents matèries culturals i científiques. Es calcula que es podran beneficiar d’aquesta iniciativa uns 15 alumnes cada any.

La professora del Departament de Filologia Hispànica de la UB, Lola Josa, i el tutor de residents i especialista sènior d’oncologia radioteràpica de l’Hospital Clínic, Dr. Francesc Casas, s’ocuparan de la direcció del projecte. Així mateix, el programa comptarà amb altres col·laboradors graduats o llicenciats, a més d’alumnes de postgrau i doctorands de la UB.

Amb la finalitat de dissenyar, planificar i avaluar aquest projecte, es crearà un comitè de seguiment format per representants del Vicerectorat d’Estudiants i del Servei d’Atenció a l’Estudiant de la UB, com també de l’Hospital Clínic i de la Direcció de Responsabilitat Social Corporativa, a més dels codirectors del projecte.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.