Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 8 de novembre de 2010

El Clínic i CatalunyaCaixa creen el Centre de Diàlisi i Recerca Aplicada

DSC_4498
L’Hospital Clínic de Barcelona i la seva Fundació per a la Recerca Biomèdica han signat un acord de col·laboració amb l’Obra Social de CatalunyaCaixa com a últim pas per a la creació del Centre de Diàlisi i Recerca Aplicada, ubicat al barri de l’Eixample esquerra. En aquest nou espai conviuran l’assistència, la recerca i la tecnologia gràcies també a la col·laboració de la indústria dedicada a la diàlisi, com són les empreses Amgen i Fresenius. L’objectiu és el de millorar al màxim la qualitat de vida del malalt renal crònic. El conveni l’han formalitzat avui el conseller delegat del Clínic, Dr. Raimon Belenes; el director i la gerenta de la Fundació Clínic, Dr. Ramon Gomis i Dra. Pastora Martínez, i la directora de l’Obra Social de CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, a les instal·lacions del futur centre sanitari.

La insuficiència renal crònica dissortadament està augmentant. Molts pacients no poden ser trasplantats o sovint han de fer diàlisi mentre esperen. Si a això afegim l’envelliment progressiu de la nostra societat i d’altres complicacions, és fàcil comprendre que l’estructura d’assistència de la diàlisi necessiti nous espais i infraestructures per donar sortida a la creixent demanda de serveis.

DSC_4504_blocinstitutt

El Centre de Diàlisi i Recerca Aplicada Clínic-CatalunyaCaixa disposarà de 20 punts d’assistència que compten amb les darreres novetats tecnològiques, automatitzats i amb alarmes centralitzades. El centre tindrà 1.000 m2 on s’ubicarà a més un gimnàs, amb fisioterapeuta especialitzat, un assistent social, un psicòleg i un nutricionista per donar un servei integral als malats.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.