Categories

Entrada publicada a:

dijous, 4 de novembre de 2010

Aprovat el projecte executiu del nou edifici Provença del Clínic

FOTO BLOG 2
El Nou Clínic ha fet un pas endavant més. La Junta de Patronat de l’hospital, presidida per la Consellera de Salut Marina Geli, va aprovar ahir, 3 de novembre, el projecte executiu del nou edifici Provença. Aquesta aprovació constitueix l’últim pas previ a l’inici de les obres previst per al 2011 del que serà al 2014 la nova seu de l’Hospital Clínic: l’Edifici Clínic – Provença. Es tracta d’una ampliació que acollirà més i millors instal·lacions sanitàries integrades en el barri. En aquest solar s’hi ubicarà el nou servei d’Urgències, més ampli i confortable, amb 117 boxs; noves instal•lacions per als serveis d’Hematologia, Nefrologia, Oncologia i Urologia; i les últimes innovacions en diagnòstic per la imatge a més d’espais com una nova cuina, un menjador laboral, una zona d’esterilització i un aparcament. Aquesta seu compartirà espai amb una nova caserna de Bombers, que donarà servei al districte. Aquestes obres signifiquen el primer pas pel que al 2020 serà el Nou Clínic, un hospital més accessible i amb serveis més a l’abast i més adequats a les noves necessitats dels ciutadans.

Amb aquesta nova seu de l’Hospital Clínic també es milloraran les prestacions de serveis garantint més confort tant per als professionals com per a pacients, amb una dotació de 116 llits per a malalts aguts, 39 punts d’hospitalització de dia i 23 places per a diàlisi. El seu disseny està pensat per tenir un baix impacte ambiental, afavorir una gestió eficient i incorporar els avenços tecnològics més sostenibles. Per tal de donar a conèixer el projecte del Nou Clínic, des de l’hospital s’està desenvolupant una política de divulgació activa envers als veïns de l’Eixample Esquerra amb l’objectiu de que es familiaritzin amb la nova seu i les seves futures prestacions i avantatges assistencials.

L’inici de les obres queda ara supeditat a la disponibilitat del finançament per iniciar l’expedient de contractació per a la construcció del nou edifici i a l’autorització formal per part d’ADIF per a la realització de les obres, que està supeditada a la finalització de les obres de construcció del túnel de l’AVE en aquest tram (previsió segon semestre 2011). Una vegada iniciades, la durada prevista de l’obra és de 30 mesos.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Etiquetes

    Els comentaris estan tancats.