divendres, 1 de octubre de 2010

Estratègies per comunicar la notícia del càncer de mama, tema de la Jornada que organitza gAmis el dia mundial contra aquesta malaltia

2010-noticia-02.aiLa comunicació del diagnòstic d’una malaltia greu com és el càncer és un moment crític que pot condicionar molt la manera en què la persona pot afrontar la situació, fins i tot la seva resposta al tractament. Amb l’objectiu de configurar estratègies per tal de millorar l’atenció i minimitzar els efectes de l’impacte de la notícia, el Grup d’Ajuda Mama i Salut (gAmis) vinculat a l’Hospital Clínic de Barcelona celebrarà el proper dimarts 19 d’octubre, Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una jornada titulada “Desmitifiquem el càncer de mama: estratègies per comunicar la notícia del càncer”. La trobada, d’entrada gratuïta, tindrà lloc a la Facultat de Medicina (C/ de Casanova, 143, Aula 2 (Pi i Sunyer)).

La jornada començarà a les 9:30 del matí, amb l’acte de benvinguda a càrrec del Sr. Raimon Belenes (conseller delegat de l’Hospital Clínic de Barcelona), Josep Brugada, (director mèdic del Clínic), Adela Zabalegui (directora d’infermeria del mateix hospital) i Francesc Cardellach, degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. A continuació tindrà lloc una taula rodona on hi participaran professionals de diversos àmbits i àrees: Cèlia Escudero (presidenta de gAmis), Ana Macpherson (periodista de salut de La Vanguardia), Blanca Farrús (Oncologia Radioteràpica), Jaume Güell (coordinador assistencial d’Hematologia-Oncologia), Natalia Eres (Homeopatia Integral), Montse Muñoz (Coordinadora del programa del càncer de mama – Oncologia Mèdica), Núria Echeverría (gAmis), Núria Sánchez (Psicooncologia) i Raquel Vilarrasa (Rehabilitació). L’encarregat de moderar el debat serà  Pere Gascón (Cap del Servei d’Oncologia Mèdica i professor de la Facultat de Medicina).  A les 12:00h, la Sra. Montse Gironès (fisioterapeuta) i Marga Montserrat de Gamis ens parlaran sobre les conferències científiques i ens mostraren un vídeo. La trobada es tancarà amb un aperitiu per a tots els assistents.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.