Categories

Entrada publicada a:

divendres, 9 de juliol de 2010

La pell a la maduresa, tema de la setena conferència del cicle Fòrum Salut Clínic

confe-pell1

Ahir dijous 8 de juliol a les 18:30h es va celebrar la setena conferència del cicle Fòrum Salut Clínic titulada “La pell en la maduresa”, a càrrec del Dr. Antoni Campo, director del Centre Dermatològic Barnaclínic i metge de la Unitat de Cirurgia Dermatològica l’ Hospital Clínic.

Com va reiterar el Dr. Campo al llarg de la conferència, la pell és un òrgan viu, en contínua regeneració, i per això és molt important evitar possibles agressions i cuidar-la diàriament. També va parlar de les conseqüències de cronoenvelliment, com poden ser la sequedat de la pell, la pèrdua d’elasticitat o el canvi de textura. El cronoenvelliment està determinat genèticament, però hi ha certs elements que acceleren el seu desenvolupament: les substàncies tòxiques -com el tabac o l’excés d’alcohol-, els canvis hormonals -com la menopausa- o la radiació solar. El Dr. Campo va alertar dels danys irreparables que causa el sol a la pell, ja que facilita l’aparició de càncers com el melanoma o el carcinoma.

confe-pell_campo1Per cuidar la nostra pell, el Doctor va recomanar una dieta equilibrada, beure molta aigua, fer exercici de manera regular, hidratar-nos, i protegir-nos del sol, amb protecció solar entre 30 i 50, de marques reconegudes i si pot ser comprades a la farmàcia. Finalment, també va parlar de l’evolució que ha experimentat l’especialitat de Dermatologia en els darrers anys, on ha augmentat la demanda en cosmètica dermatològica, basada en tractaments com els exfoliants físics o químics, els productes “antiaging” o la utilització de tècniques avançades com el làser, el peeling o la toxina botulínica. El Dr. Campo va defensar els tractaments cosmètics com a eina per millorar la pell amb l’objectiu que el pacient se senti a gust física i emocionalment, però mai com a eina per canviar la personalitat d’una persona.

Després del torn de preguntes per part dels assistents al conferenciant, es va anunciar la següent conferència del cicle, prevista per al dijous 30 de setembre amb el títol “Què podem esperar de l’oncologia moderna” i que estarà a càrrec del Dr. Pere Gascón , de l’Institut Clínic de Malalties Hematològiques i Oncològiques (ICMHO).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.