Categories

Entrada publicada a:

dimecres, 30 de juny de 2010

L’IDIBAPS dirigirà HEPTROMIC, el primer projecte europeu d’investigació translacional en càncer de fetge

EASL

El carcicoma hepatocel·lular (CHC) és el tumor hepàtic primari més freqüent en adults i una de les principals causes de mort en pacients amb càncer i pacients amb cirrosi hepàtica a nivell mundial. En el marc del congrés Hepatocellular Carcicoma: from Genomics to Treatment, organitzat per la European Association for the Study of the Liver (EASL), s’ha presentat el projecte HEPTROMIC, la major iniciativa europea dedicada a la investigació traslacional sobre el càncer de fetge.

Aquesta xarxa, dirigida pel Dr. Josep Maria Llovet, professor d’Investigació ICREA de l’IDIBAPS-Hospital Clínic i Director del HCC Research Program al Mount Sinai School of Medicine de New York, constitueix el primer projecte europeu d’investigació centrada específicament en la genòmica d’aquest tipus de càncer.

HEPTROMIC, que encara es troba en fase de negociació, és un projecte finançat per la Unió Europea a través de la European Commission Seventh Framework Programme (FP7-Health 2010) que se posarà en marxa abans de finalitzar l’any. La xarxa d’investigació compta amb sis centres acadèmics europeus i d’Estats Units i dues empreses de transferència de tecnologia.

El congrés de la EASL, celebrat el passat 25 i 26 de juny a Dubrovnik (Croàcia) i presidit pel Dr. Josep Maria Llovet, ha donat cita a un panell d’experts de renom internacional que han debatit sobre les últimes línies de detecció, diagnòstic, tractament i avenços sobre la investigació en CHC. Alguns dels punts clau del congrés han estat la composició genètica del carcicoma hapatocel·lular, les firmes moleculars, biomarcadors i altres avenços per a determinar el diagnòstic i pronòstic del CHC i la detecció de noves dianes terapèutiques. La conferència, a la que han assistit uns 550 experts en aquesta neoplàsia, ha comptat amb la col·laboració de les principals organitzacions professionals dedicades a la investigació del CHC, com la American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD), la Asian-Pacific Association for the study of the liver (APASL) i la Asociación Lationamericana para el Estudio del Hígado (ALEH).

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.