dijous, 3 de juny de 2010

El tabaquisme, tractat en la cinquena conferència del cicle Fòrum Salut Clínic

El tabaquisme, tractat en la cinquena conferència del cicle Fòrum Salut Clínic

El tabaquisme i la seva relació amb les malalties pulmonars va ser el tema tractat en la cinquena conferència del cicle Fòrum Salut Clínic que va anar a càrrec del Dr. Jacob Sellarés, coordinador pel Control i Tractament del Tabaquisme del servei de Pneumología de l’Institut Clínic del Tòrax, i el Dr. Alvar Agustí, pneumòleg i director de l’Institut Clínic del Tòrax, que va moderar l’acte. La conferència es va sumar als actes commemoratius del Día Mundial sense Tabac que es va celebrar el 31 de maig.

d'esquerra a dreta, el Dr. Jordi Vilardell, el Dr. Jacob Sellarès, i el Dr. Àlvar AgustíEl Dr. Sellarès, en el decurs de la seva intervenció, va reiterar el fet que el tabaquisme és una malaltia crònica addictiva que requereix d’un diagnòstic i un tractament adaptat a cadascuna de les persones que el pateixen. Aquesta addició està directament implicada en l’inici o en l’empitjorament de les quatre principals malalties cròniques -malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), el càncer de pulmó, la cardiopatia isquèmica i les malalties cerebrovasculars- considerades causa de les tres quartes parts del nombre de morts atribuibles al tabaquisme.

El Dr. Alvar Agustí va coincidir amb el Dr. Sellarès en la consideració del tabaquisme com a malaltia crònica addictiva, i va parlar abastament de les possibilitats actuals que hi ha de tractaments que es poden oferir als pacients que decideixen, de forma convençuda, volen deixar de fumar.

Després del torn de preguntes als conferenciants per part del public assistent, es va anunciar la propera conferència del cicle, prevista pel dijous 17 de juny amb el títol ‘La prevenció del càncer de còlon: un deure comú’. La xerrada anirà a càrrec del Dr. Antoni Castells, cap del servei de Gastroenterologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, la Sra. Teresa Ocaña, ambdós de l’Institut Clínic de Malalties Digestives i Metabòliques (ICMDiM), i la Sra Anna Serradesanferm, de la Unitat d’Avaluació, Suport i Prevenció (UASP) de l’Hospital Clínic.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.