dijous, 10 de juny de 2010

El mecenatge de Fundació CELLEX permet millorar i ampliar els laboratoris IDIBAPS

El mecenatge de Fundació CELLEX permet millorar i ampliar els laboratoris IDIBAPS

Aquest matí s’ha presentat a l’Hospital Clínic de Barcelona el conveni de col•laboració entre la Fundació CELLEX, l’Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona, que suposa un important mecenatge amb el qual l’IDIBAPS es reforça i es fa més competitiu al món. L’acte ha estat presidit pels consellers de Salut, Marina Geli, i d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyats de Ramon Gomis, director de l’IDIBAPS i de la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica, Raimon Belenes, conseller delegat de l’Hospital Clínic de Barcelona, Jordi Alberch, vicerector de Recerca de la Universitat de Barcelona, i, Vicente Arroyo, director del CIBEK, un altre dels grans projectes de futur de l’IDIBAPS.

Moment de la presentació del conveni entre la Fundació Cellex i la Universitat de BarcelonaLa recerca biomèdica és una carrera de fons, i per ser capdavanter un centre s’ha de reforçar constantment. L’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), és un centre vinculat a l’Hospital Clínic de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (IIBB-CSIC), que forma part del programa de Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) de la Generalitat de Catalunya. El mecenatge de Fundació CELLEX permetrà a l’IDIBAPS millorar i incrementar els seus espais disponibles per a recerca a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Seran 3.500 m2 dedicats a laboratoris i serveis de suport a la recerca, equipats amb les darreres tecnologies, i més de 1.000 m2 per a gestió i espais de trobada. Està previst que les obres finalitzin a finals de l’any vinent, per posar en marxa els nous equipaments a principis de 2012.

Els nous espais de l’IDIBAPS, que es coneixeran amb el nom de Centre de Recerca Biomèdica CELLEX, acolliran a més de 150 investigadors i més de 20 treballadors dedicats a gestió de la recerca i administració. Serà un espai equipat amb les darreres tecnologies i comoditats tot i que es respectarà la seva arquitectura exterior original, ja que l’edifici centenari de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona està catalogat com a Patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona. Hi haurà quatre plantes dedicades íntegrament a recerca, una d’elles destinada a acollir els serveis científicotècnis i plataformes transversals que donen servei als investigadors, mentre que a la planta baixa hi haurà a més de laboratoris espais destinats a gestió i administració, amb dues sales per a reunions i seminaris.

Amb més de 800 articles publicats el 2009 en revistes amb factor d’impacte, l’IDIBAPS és ja un referent científic al sud d’Europa. Aportacions privades com la presentada avui, o la que està a punt de convertir-se en el Centre d’Investigacions Biomèdiques Esther Koplowitz, permeten augurar un futur prometedor per a la recerca feta en aquest Institut. Els esforços privats se sumen a les aportacions públiques, amb la Generalitat de Catalunya al capdavant, en una concepció de la recerca moderna y amb projecció de futur

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.