Categories

Entrada publicada a:

dijous, 27 de maig de 2010

La Universitat de Barcelona celebra l’acte d’adhesió al projecte del Campus d’Excel·lència Internacional de la Salut

HUB signants

Una trentena d’entitats, juntament amb la Universitat de Barcelona, encapçalada pel rector Dídac Ramírez, s’han adherit al projecte del Campus de la Salut de la Universitat de Barcelona (Health University of Barcelona Campus, HUBc), que optarà a ser Campus d’Excel·lència Internacional 2010.

El Campus HUBc és una iniciativa de formació, recerca i transferència de coneixement que inclou totes les disciplines de les ciències de la salut. Té com a eixos principals el campus de la Facultat de Medicina, que inclou l’Hospital Clínic, l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer i Sant Joan de Déu, i el campus Ciències de la Salut de Bellvitge juntament amb la BZ Barcelona Zona Innovació. Aquest acord té com a finalitat coordinar, dinamitzar i promoure la biomedicina, la biotecnologia i les tecnologies mèdiques amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la població i esdevenir el motor d’una transformació, territorial, econòmica i social.

L’HUBc es planteja com un projecte de conversió cap a l’excel·lència internacional, que es proposa, en definitiva, consolidar un motor de desenvolupament econòmic sostenible, la transformació territorial, així com un model compromès amb l’entorn social i una aposta per la innovació i el coneixement en l’àmbit de la salut com a puntals per a millorar la salut de les persones davant dels reptes que presenten les noves necessitats globals. Aquesta aliança estratègica amb el sector productiu promou alhora una alta capacitat d’internacionalització i excel·lència. En aquest sentit, la principal força de l’HUBc és l’elevat grau d’especialització en l’àmbit de la salut, que aportarà també capacitat d’atracció de talent.

Entre les institucions que han manifestat el seu suport a aquesta iniciativa hi ha el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la BioRegió de Catalunya, el Consorci Biopol de l’Hospitalet de Llobregat (Biopol’H), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona del Consell Superior d’Investigacions Científiques (IIBB-CSIC), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Institut Català d’Oncologia (ICO), l’Institut de Diagnosi per la Imatge (IDI), l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, l’Hospital de Sant Joan de Déu, el Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, la Fundació Sant Joan de Déu, Catalonia Bio, la Federació Espanyola d’Empreses de Tecnologia Sanitària (FENIN), Ferrer Internacional, l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i el Fòrum Empresarial del Llobregat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.