dimecres, 5 de maig de 2010

La Fundació FC Barcelona dóna suport a l’HIVACAT en la recerca d’una vacuna preventiva de la sida

fc_barcelona

La col·laboració amb l’HIVACAT, consorci public i privat que coordinen els Dr. Bonaventura Clotet, de l’IrsiCaixa, i Josep M. Gatell, de l’Hospital Clínic-IDIBAPS, es va escenificar a la sala de trofeus de la Llotja del Camp Nou, abans del partit Barça-Tenerife, amb la presència del Sr. Joan Laporta, president del Patronat i del Consell Executiu de la Fundació FC Barcelona, i  els representants de les entitats públiques i privades que formen l’HIVACAT: la consellera de Salut Marina Geli i el Dr. Miquel Gómez, secretari d’Estratègia i Coordinació de la Generalitat de Catalunya; el Dr. Raimon Belenes, conseller delegat i director general de l’Hospital Clinic; la Sra. Elisa Durán -Directora General Adjunta-, la Sra. Esther Planas -Subdirectora General- i el Sr. Xavier Bertolin -Cap d’Àrea Acció Social-, tots ells de la Fundació ‘La Caixa’; i el Sr. Eduard Valentí, Director d’Operacions d’I+D de Laboratoris Esteve, entre d’altres.

La col·laboració de la Fundació FC Barcelona amb l’HIVACAT tindrà dos àmbits principals d’acció: d’una banda, la donació de 30.000 euros per a la recerca d’una vacuna preventiva pediàtrica de la sida que es pugui aplicar als països en vies de desenvolupament, especialment a l’Àfrica subsahariana, una de les zones amb més prevalença del VIH i on la Fundació FC Barcelona porta a terme un ampli ventall d’accions sanitàries i socials des de 2006; de l’altra, la realització d’una campanya de comunicació que tindrà com a objectiu sensibilitzar a la societat sobre la importància de col·laborar en la recerca d’una vacuna per eradicar aquesta malaltia, que afecta actualment a més de 33 milions de persones a tot el món.

A més, per reforçar la campanya, la Fundació FC Barcelona té prevista la publicació d’un lloc web on s’explicaran les línies d’actuació del projecte HIVACAT i es donarà l’oportunitat de fer donacions;  i es farà, entre d’altres, una campanya d’anuncis als mitjans de comunicació i al Camp Nou amb motiu del Dia Mundial de la Sida.

Sobre l’HIVACATfc_barcelona_300

El projecte de recerca i desenvolupament de la vacuna per a la sida HIVACAT està integrat pels dos centres de recerca més consolidats i importants que hi ha actualment en aquest àmbit, com són l’Institut de Recerca de la Sida-IrsiCaixa de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i el Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS. L’HIVACAT investiga el desenvolupament de la nova vacuna contra el VIH en coordinació amb Esteve i amb el suport de la Fundació “La Caixa”, dels departaments de Salut i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, i de la Fundació Clínic. El consorci suposa la primera experiència significativa de col·laboració en aquest àmbit entre l’Administració, els investigadors i l’empresa.

Tots dos centres desenvolupen la recerca al costat de 7.500 malalts, que es beneficien de la ràpida incorporació dels nous tractaments desenvolupats en els mateixos centres i de les innovacions adquirides internacionalment. L’HIVACAT compta amb un equip integrat per més de seixanta científics formats en centres investigadors de prestigi internacional, com la Universitat de Harvard als Estats Units, l’Institut Pasteur de París o el Royal Free Hospital de Londres.

A Espanya el projecte està codirigit pel Dr. Bonaventura Clotet, de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i pel Dr. Josep Maria Gatell, de l’Hospital Clínic. Cal destacar, també, la incorporació a l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de l’investigador Christian Brander, provinent de la Universitat de Harvard (Boston, Estats Units), com a coordinador de l’HIVACAT, adscrit a la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), fundació impulsada per la Generalitat de Catalunya. D’altra banda, la investigadora Eloisa Yuste, també provinent de la Universitat de Harvard, s’ha incorporat al Grup de Recerca de Malalties Infeccioses i Sida del Clínic-IDIBAPS, adscrit al Programa Ramón y Cajal.

Sobre la Fundació FC Barcelona

Constituïda l’any 1994, la Fundació FC Barcelona representa la identitat social per excel·lència del club. L’any 2006, el FC Barcelona es va adherir als “Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni” de les Nacions Unides i va aprovar la cessió del 0,7% dels ingressos ordinaris del club a la Fundació per fer programes i projectes.

Des de llavors, la Fundació desenvolupa projectes en favor de la infància vulnerable d’arreu del món, dividits en dues grans branques: els programes propis i els programes en col·laboració amb les Nacions Unides. Els centres XICS (Xarxa Internacional de Centres Solidaris), les JES (Jornades d’Esport Solidari) o els programes amb l’UNICEF, la UNESCO i l’UNHCR/ACNUR són alguns dels exemples d’aquesta tasca solidària. La Fundació arriba actualment a més de 120.000 beneficiaris.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.