Categories

Entrada publicada a:

divendres, 14 de maig de 2010

Fundació La Marató de TV3 celebra el seu XI Simpòsium presentant els resultats dels projectes de recerca sobre càncer

Marató de TV3

El proper 17 de maig se celebrarà el XI Simpòsium Fundació La Marató de TV3, acte científic de presentació pública dels resultats dels 31 projectes de recerca sobre càncer finançats amb el fons de La Marató del 2004. L’acte tindrà lloc al Museu CosmoCaixa de Barcelona i obrirà la primera Setmana Internacional de la Recerca Oncològica, que se celebrarà del 17 al 21 de maig i que comptarà amb la participació dels màxims experts en càncer del món.

Els investigadors premiats exposaran públicament els resultats obtinguts en quatre sessions temàtiques: etiologia, fisiologia, pronòstic i tractament. En aquest marc de presentacions, la Dra. Àngels Ginès Gibert, de l’equip de recerca Oncologia Gastrointestinal i Pancreàtica, i el Dr. Francesc Bosch Albareda, de l’equip Hemato-Oncologia, presentaran els resultats de les línies de recerca en oncologia que han coordinat des de l’IDIBAPS-Hospital Clínic. També participaran en la presentació el Dr. Joaquin Abian Moñux i el Dr. Pedro Luis Fernández Ruiz, que han col·laborat en dos projectes més finançats pel fons de La Marató 2004.

L’any 2004, La Marató de TV3 va centrar els seus esforços en la divulgació i sensibilització sobre el càncer. La resposta a aquest repte va representar un èxit sense precedents: els fons recollits, prop de 7,7 milions d’euros, han permès impulsar aquests 31 projectes d’investigació oncològica, una inversió en ciència que ha contribuït a situar els centres de recerca catalans entre els més prestigiosos d’àmbit internacional. En els treballs han intervingut més de 50 investigadors i els seus equips, procedents de 34 centres de recerca d’àmbit català, espanyol i internacional.

L’acte científic es complementarà amb la conferència que pronunciarà el Dr. Manuel Perucho, director de l’Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer de Barcelona i del Sanford-Brunham Medical Research Institute, sobre “Genètica i epigenètica del càncer”. La cloenda de la jornada anirà a càrrec de la consellera de Salut, Marina Geli, del president de la Fundació La Marató de TV3, Enric Marín, i del director de la New York Academy of Sciencies, Ellis Rubenstein.

La Marató de TV3: recerca científica impulsada per la societat

Els prop de 89 milions d’euros que La Marató de TV3 ha recaptat des de l’any 1992 han permès impulsar 515 projectes de recerca biomèdica sobre un ampli conjunt de malalties i sensibilitzar milions de persones sobre la seva problemàtica. Des de 195 institucions de recerca catalanes, espanyoles i internacionals, un total de 705 investigadors principals han pogut realitzar els projectes de recerca impulsats amb els donatius dels ciutadans a La Marató de TV3. Amb els seus equips, representen més de 1.900 científics que han intervingut en aquests treballs de recerca, projectes que han suposat importants avenços en el diagnòstic, tractament i prevenció d’aquestes malalties.

La Fundació La Marató de TV3 vetlla per què els fons recaptats en el programa s’inverteixin en els millors projectes de recerca presentats a cada convocatòria, mitjançant un rigorós procés d’avaluació dut a terme per científics d’àmbit internacional. La transparència i qualitat en la gestió dels recursos de La Marató de TV3 ha consolidat la confiança ciutadana en la Fundació, situant-la com la primera font de finançament de la recerca biomèdica a Catalunya, després del FIS. Dins de la comunitat científica, la Fundació també ha esdevingut un referent de prestigi pel volum de recursos que destina cada any a la recerca, tot estimulant l’activitat científica del país, i pel rigor en la selecció i seguiment dels projectes finançats.

Amb l’objectiu de fer partícips els ciutadans d’uns avenços científics que s’han assolit gràcies a l’impuls econòmic de tota la societat, la Fundació organitza, des de l’any 2000, un Simpòsium anual on els investigadors premiats exposen els seus resultats. D’aquesta manera, el gest altruista dels ciutadans en efectuar un donatiu es transforma en avenços en la recerca científica que beneficien el conjunt de la societat.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.