dilluns, 10 de maig de 2010

El programa de formació per a famílies “Créixer amb tú” realitza el seu primer taller pilot al Clínic

crèixer amb tú

El programa “Créixer amb tú” és un cicle formatiu gratuït i d’accés lliure adreçat a mares i pares amb criatures menors de tres anys interessats en els aspectes més rellevants de l’etapa evolutiva dels seus fills i filles. Aquest programa se celebra enguany per sisè any consecutiu i està organitzat per la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb els ajuntaments dels municipis interessats. Dins el marc del programa, el dia 11 de maig l’Hospital Clínic de Barcelona, a través de l’equip del Dr. Eduard Gratacós, Cap del Servei de Medicina Maternofetal, serà el centre escollit per a la realització del primer taller pilot del programa dins l’àmbit sanitari.

Les xerrades pilot tindran lloc a la Sala d’Educació Maternal (planta -1) de la seu de l’Hospital Clínic a la Maternitat en horari de 15 a 17h. durant diferents dates. El dimarts 11 de maig s’iniciaran amb la xerrada “Una personeta més a la família” i l’altra dimarts 18 de maig amb la xerrada “Interacció i comunicació els primers anys de vida“. A les xerrades hi poden assistir tots els pares i mares d’infants de 0 a 36 mesos del municipi o la comarca.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies als professionals del Servei de Neonatologia de l’Hospital Clínic i de l’equip IDIBAPS Medicina Fetal i Perinatal: el Dr. Eduard Gratacós, responsable de l’equip; la Dra. Ruthy Acosta, coordinadora estratègica del grup de recerca IDIBAPS; Ángela Arranz, infermera responsable del seguiment postnatal del grup; i Marta Ros, psicòloga del grup i consultora del programa “Créixer amb tú”. A més, aquest programa ha comptat amb la col·laboració del Departament d’Acció Social i Ciutadania i de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Programa de les xerrades a l’Hospital Clínic-Maternitat

Gràcies a la bona acollida que ha tingut aquest programa, amb 540 xerrades realitzades arreu de Catalunya l’any passat, aquest any els seus continguts presenten novetats.  Enguany es realitzaran cinc xerrades formatives dedicades a aspectes rellevants del desenvolupament físic, social i psicològic dels infants de 0 a 3 anys i les seves implicacions familiars:

1. Una personeta més a la família
2. Interacció i comunicació en els tres primers anys de vida dels nostres fills i filles.
3. La importància del joc.
4. Una alimentació sana per als nostres fills i filles. Consells pràctics.
5. Rutines, hàbits i límits.

Les xerrades són independents unes de les altres, per tant, es pot assistir a totes elles o només a alguna en concret.  Tenen una durada de dues hores aproximadament i són totalment gratuïtes.

A més de les xerrades, el programa ofereix un taller de massatge infantil per a les mares i pares i els seus infants de 0 a 12 mesos.

Per complementar el cicle de xerrades, la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania ha posat a disposició dels pares i mares dues guies en format pdf que sintetitzen alguns temes importants d’aquesta  etapa evolutiva de l’infant:

Els infants de zero a divuit mesos
Els infants de divuit a trenta-sis mesos

Més informació sobre el programa per a 2010 a tot Catalunya

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.