dijous, 20 de maig de 2010

El Dr. Miquel Bruguera, guardonat amb dos premis per la seva contribució a la Medicina

El Dr. Miquel Bruguera, Personalitat sanitària de l'any, en l'entrega dels premis Ediciones Mayo 2010 al Palau de la Música

El Dr. Miquel Bruguera, hepatòleg del Clínic, professor titular de Medicina de la UB, expresident del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i actual coordinador d’estudis sobre la professió en aquesta ultima institució, ha estat guardonat recentment amb dos premis. El primer d’ells és la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari, que li ha otorgat el Govern de la Generalitat.

Juntament amb el Dr. Bruguera, el Govern ha premiat enguany 8 persones més: la periodista i defensora del lector del diari ‘El País’ Milagros Pérez Oliva; l’especialista en radiodìagnòstic Javier Bardají; el professor de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i metge Vicenç Navarro; la podòloga Virgínia Novel, la infermera Rosa Parés, els metges de capçalera Carles Querol i Josep Ruscalleda, i el farmacèutic Andreu Suriol. La medalla i la placa Josep Trueta al mèrit sanitari van ser creats pel Govern el 1997, coincidint amb el centenari del naixement d’aquest metge i científic català. Les plaques Josep Trueta les han rebut enguany la Fundació Eulàlia Torras de Beà dedicada a la salut mental, l’Obra Social La Caixa i l’Observatori de Salut i Medi Ambient del Camp de Tarragona.

Per altra banda, el Dr. Bruguera ha estat també guardonat en la edició 2010 dels Premis de Ediciones Mayo, empresa editora de la revista 7 Días Médicos, entre d’altres, en la categoria de Personalidad sanitaria del año com a recononeixement per la seva contribució a la millora en l’àmbit de la medicina durant 2009. La cerimònia de l’entrega de premis, celebrada al Palau de la Música de Barcelona, la van presidir José Martínez Olmos, secretari general de sanitat, i la consellera de salut Marina Geli.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.