Categories

Entrada publicada a:

dijous, 13 de maig de 2010

El Clínic comença les obres de deconstrucció de l’antic Parc de Bombers de Provença

El Clínic comença les obres de deconstrucció de l’antic Parc de Bombers de Provença

El Nou Clínic s’ha posat en marxa amb les obres de deconstrucció de l’antic Parc de Bombers situat al carrer de Provença. Aquest matí s’ha escenificat l’enderroc de part de la façana en un acte presidit per la Consellera de Salut, Marina Geli. Aquesta obra constitueix el primer pas del que serà al 2013 la nova seu de l’Hospital Clínic: l’Edifici Clínic – Provença, una ampliació que acollirà més i millors instal·lacions sanitàries integrades en el barri.

En aquest solar s’hi ubicarà el nou servei d’Urgències, més ampli i confortable, amb 128 boxs; noves instal·lacions per als serveis d’Hematologia, Nefrologia, Oncologia i Urologia; i les últimes innovacions en diagnòstic per la imatge. Aquesta seu compartirà espai amb una nova caserna de Bombers, que donarà servei al districte. Aquestes obres signifiquen el primer pas pel que al 2020 serà el Nou Clínic, un hospital més accessible i amb serveis més a l’abast i més adequats a les noves necessitats dels ciutadans.

A més de la Consellera Geli, a l’acte d’aquest matí, que ha tingut lloc en la confluència dels carrers de Casanova i de Provença, han assistit el Dr. Raimon Belenes, conseller delegat del Clínic i la Sra. Isabel Ribas, delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb representants de la direcció de l’hospital i personal sanitari i del Consell de Salut de l’Eixample. Cal dir que en aquesta fase, com en la resta del conjunt del projecte Nou Clínic, s’està actuant amb el màxim rigor per tal de minimitzar les molèsties al veïnat, i amb criteris de sostenibilitat en la selecció i tria selectiva de materials a peu d’obra. El pressupost de les obres de deconstrucció es de 358.440 € i està prevista la seva finalització per la primera quinzena de juny.

Amb aquesta nova seu de l’Hospital Clínic també es milloraran les prestacions de serveis, garantint més confort tant per als professionals com per a pacients, amb una dotació de 112 llits per a malalts aguts, 32 punts d’hospitalització de dia i 23 places per a diàlisi. El seu disseny està pensat per tenir un baix impacte ambiental, afavorir una gestió eficient i incorporar els avenços tecnològics més sostenibles. Per tal de donar a conèixer el projecte del Nou Clínic, des de l’hospital s’està desenvolupant una política de divulgació activa envers als veïns de l’Eixample Esquerra amb l’objectiu de que es familiaritzin amb la nova seu i les seves futures prestacions i avantatges assistencials.

Comparteix aquesta entrada

 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google
 • E-mail this story to a friend!
 • LinkedIn
 • Technorati
 • TwitThis
 • Meneame
 • StumbleUpon

4 Comentaris

 1. David

  Aquest Ajuntament , es una cova d´especuladors i gent sense
  escrúpols. Penso que s´hauria de cuidar l´història de la ciutat, i
  en aquest cas tot lo relacionat als bombers i fer un gran museu per
  a la ciutat, ara, aquest gent que ens governen, només veuen els
  diners i el negoci, els hi interessa poquissim la ciutat, si no hi
  ha negoci.

 2. David

  Y espero que respecteu i feu cor en la nova institució
  clínica…que ens aquests terrenys si han jugat la vida un gran
  colectiu…i han perdut la vida molts bombers al llarg de la seva
  història. Feu reconeixement del edifici tan emblemàtic que ha fet
  colze amb el Clínic durant tantísims anys. Si construiu un servei
  nou hospitalari per salvar vides… recordeu sempre els qui la van
  perdre pels altres en servei de d’extinció i salvament, un Gran Cos
  Central dels Bombers de Barcelona.I aquell colectiu i edifici on
  ens van ensenyar a protegirnos, quan erem petits, i visitavem el
  recinte en les excursions de l’escola. Jo no aplaudiria l’enderroc.
  A mi més aviat em fa plorar l’ànima.

 3. Xavi

  Alguna cláusula hi hauria als terrenys de l’històric parc de
  Bombers, que no els ha permés al Clínic apropiar-se per complet de
  la totalitat de la finca. Menys mal que deixarán un cuartel… tot
  i que l’escut dels Bombers no serà l’autèntic de pedra…

 4. David

  L’Ajuntament a venut la historia dels bombers de Barcelona a una
  institució privada! i el que són terrenys públics… Es
  vergonyós!…El Clínic hauria d’ampliar les instalacions fora de la
  ciutat!! amb un accés millor. Adéu a la historia dels bombers… El
  Millor Parc de Bombers del Eixample,… S’ha acabat. Vivim en una
  etapa de seny polític mediocre. Ja s’ho trobarán.