Categories

Entrada publicada a:

divendres, 16 de abril de 2010

Les lesions medul·lars i cerebrals adquirides centraran La Marató de TV3 2010

MónMarató de TV3

La Marató de TV3 2010, que se celebrarà el proper 19 de desembre, estarà centrada en les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. El programa combinarà la seva voluntat divulgativa, de sensibilització i entreteniment amb la finalitat d’obtenir fons que permetin seguir investigant sobre mètodes i tècniques per a curar a les persones afectades o a millorar de manera significativa la seva qualitat de vida.

Per a seguir tota la informació de La Marató de TV3, aquest mes s’ha posat en marxa l’Informatiu Digital, que des del seu Blog informarà periòdicament de totes les notícies generades entorn la Fundació i La Marató de TV3. Per això, és necessari inscriure’s a MónMarató Informatiu digital de la Fundació La Marató de TV3.

Les lesions medul·lars produeixen paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de la sensibilitat per sota la zona afectada, entre d’altres trastorns derivats de la lesió en medul·la espinal. Les lesions cerebrals afecten a determinades àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i percepcions, de les emocions i de la conducta, a banda d’accentuar el deteriorament de les funcions mentals superiors com l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. Tot i que aquestes lesions medul·lars i cerebrals poder ser provocades per múltiples causes, La Marató de TV3 2010 se centrarà en les d’origen sobtat.

El tema s’ha triat a proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3 i pren el relleu a l’edició del 2008, dedicada a les malalties minoritàries. Amb els donatius realitzats fins el passat 30 de març, el marcador de La Marató 2009 ha superat els set milions d’euros, destinats al finançament dels projectes d’investigació biomèdica centrats en les malalties minoritàries. El concurs d’ajuts per a la recerca de malalties minoritàries ha estat el més participatiu dels convocats per la Fundació, amb un total de 288 projectes que opten a ser finançats per La Marató.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.