Categories

Entrada publicada a:

dijous, 4 de març de 2010

La comunicació en salut davant la globalització, a debat

La comunicació en salut davant la globalització, a debat
El compromís, la consciència d’un entorn canviant, el lideratge i la internacionalització, són els quatre grans reptes de futur que té la comunicació en salut davant la globalització. Així ho va manifestar el passat 1 de març el director de Comunicació Corporativa, el Sr. Marc de Semir, en la xerrada que fa oferir en A Portada, una consultoria de comunicació. El Sr. de Semir va explicar als assistents les funcions i responsabilitats d’un director de comunicació d’un hospital, i va presentar l’activitat en comunicació que es porta a terme a l’Hospital Clínic.

El compromís dels diferents professionals implicats és un aspecte molt important en la comunicació en salut, segons Marc de Semir. És necessari que els professionals assistencials es vinculin amb el projecte de comunicació de l’entitat on treballen, ja que cada vegada més la comunicació amb els mitjans i amb la població és més important i de gran utilitat, fins i tot per demanar subvencions per a la recerca. Per l’altra banda, els comunicadors han de tenir present en tot moment l’aspecte social i ètic que comporta la seva activitat comunicativa. Actualment, els pacients estan més informats, però no totes les fonts són fiables, i tendeixen a considerar els mitjans com un recurs fàcil i efectiu en la recerca de solucions ràpides a les seves malalties.

Un altra repte que va comentar en l’exposició és la revolució que el sector sanitari està vivint en la seva feina diària. La comunicació s’ha d’adaptar a aquest entorn canviant, anant més enllà de les tradicionals notes de premsa, ampliant la cobertura informativa a altres activitats de l’àmbit hospitalari i emprant les noves TIC per aprofitar les possibilitats que ofereixen: blocs, fòrums de pacients, webs.

En quant al lideratge, el futur de la comunicació en salut a casa nostra passa per la comparació amb els centres de referència mundial. Actualment es gaudeix de molta presència als mitjans a nivell espanyol, el proper pas és intentar posicionar-se a l’estranger, establint sinèrgies i creant xarxes útils de cara a accions futures.

Marc de Semir va tancar la xerrada fent un repas a la actualitat informativa del Clínic i comentant el tipus de notícies que solen sortir als mitjans de comunicació.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.