Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 23 de març de 2010

El Biobanc de l’Hospital Clínic-IDIBAPS continua el seu procés de creixement

_csc0077-2

Pel seu paper com a hospital de referència, i la seva clara aposta per la recerca, l’Hospital Clínic de Barcelona es troba en una situació privilegiada per donar resposta a la creixent demanda de mostres biològiques de qualitat contrastada, deguda a un increment en les col·laboracions multidisciplinàries entre científics de diversos àmbits (clínics-bàsics-aplicats). Per això, el Biobanc de l’Hospital Clínic-IDIBAPS s’ha concebut com una plataforma institucional centralitzada de suport que coordina la col·lecció, processat, emmagatzematge i cessió de mostres biològiques per promoure la recerca biomèdica d’excel·lència. Actualment aquest Biobanc, seguint la seva trajectòria cap a la consolidació de la plataforma dins la Institució, continua el seu procés de creixement amb noves incorporacions i una reestructuració de la seva activitat en tres grans àrees.

La primera nova incorporació ha estat la Meritxell Rufet, en la posició de Gestora del Biobanc. Les seves tasques seran, entre d’altres, gestionar les peticions de sol·licitud de mostres, els registres de les col·leccions per projectes de recerca, la difusió interna i externa i la gestió administrativa. A més, proporcionarà suport administratiu en el gran projecte d’unificació dels Bancs de Mostres de la Institució que s’està duent a terme, liderat pel Director del Biobanc, el Dr. Joan Albert Barberà, i la seva Coordinadora, la Dra. Anna Bosch. Així mateix, el Biobanc està cercant activament un Metge Especialista en Anatomia Patològica que realitzarà l’avaluació microscòpica de les mostres, alhora que proporcionarà suport a grups de recerca en el disseny experimental d’estudis immunohistoquímics, de fluorescència o de microdissecció, entre d’altres. El Biobanc també incorporarà en breu un tècnic de laboratori que realitzarà les funcions de Lab Manager i un auxiliar que col·laborarà en les tasques d’obtenció i registre dels documents de Consentiment Informat signats pels donants.

A més, el Grup Coordinador del Biobanc, format per diversos clínics i investigadors de la Institució i que fa les funcions de Comitè Científic, va aprovar en la seva darrera reunió el Pla Funcional del Biobanc per a aquest any i el següent. En ell s’hi detallen aspectes com ara l’estructura organitzativa i l’organigrama, la cartera de serveis del Biobanc, la gestió de la qualitat, la difusió i el trasllat als nous espais de l’edifici CIBEK.

L’aprovació del Pla Funcional també representa la formalització de la voluntat d’integració de les tres àrees que constitueixen el Biobanc: el Banc de Tumors i Anatomia Patològica; el Banc de Teixits Neurològics; i el Banc de Mostres derivades de Sang i d’altres Fluids. En l’actualitat cada àrea té independència de gestió i diferents ubicacions físiques i equipaments, però amb el projecte d’integració tots tres bancs quedaran sota el paraigües del Biobanc HCB-IDIBAPS.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.