dimecres, 10 de març de 2010

Barcelona es converteix en la capital europea de l’eHealth

logoehealth

eHealth defineix el concepte de la incorporació total de les tecnologies de la informació i la comunicació (TICs) en les tasques de prevenció, diagnòstic, tractament i seguiment, així com en la gestió de la salut i de les formes de vida. Les TICs esdevenen així un agent més del Sistema Sanitari el qual, per a ser sostenible i donar resposta a les noves necessitats, requereix d’aquestes  eines.

Barcelona serà la seu del 15 al 18 de març d’enguany de la “Setmana eHealth 2010” (eHealth week 2010), una iniciativa que acull per primera vegada la Conferència Ministerial d’Alt Nivell sobre eHealth (High Level eHealth Conference) i la Conferència i Exposició del Món de les TI Sanitàries (WoHIT). L’eHealth week 2010 promet ser l’esdeveniment més prestigiós de l’any a nivell europeu en l’àmbit de Salut electrònica i preveu reunir més de 2.500 assistents d’arreu del món i més de 75 empreses del sector al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

La Conferència d’Alt Nivell sobre eHealth està organitzada per la Presidència espanyola de la Unió Europea en col·laboració amb la Comissió Europea (Directorate General for Information Society and Media i Directorate General for Health and Consumer Affairs) i la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, i és un acte ministerial que sota el lema ‘eHealth per a una atenció sanitària sostenible: canvis globals a través d’accions locals’ pretén analitzar l’estat d’implementació d’eHealth i presentar els projectes més innovadors de les regions europees impulsats per la Comissió. L’assistència a la Conferència, que tindrà lloc del 15 al 18 de març, és mitjançant invitació de la Presidència espanyola.

Paral·lelament, del 16 al 18 de març, es celebrarà la quarta edició de la Conferència i Exposició del Món de les TI Sanitàries (WoHIT), organitzada pel HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society) que permetran veure com s’està transformant l’atenció sanitària a través d’eHealth. Més informació sobre la inscripció a: http://www.worldofhealthit.org.

Com a colofó, el Fòrum Català d’Informació i Salut realitzarà el divendres dia 19 de març la seva VIII Jornada anual, titulada “eHealth 2010 Salut Digital a Catalunya”, on presentarà, d’una banda, un resum de totes les sessions de la Setmana eHealth contextualitzades amb la realitat catalana i de l’altra, les primeres conclusions de l’eHealth sobre l’ús de les TICs a l’Atenció Primària, on hi han participat força professionals sanitaris. Més informació a http://www.forumcis.cat.

L’Hospital Clínic té una participació destacada en totes aquestes activitats. El Dr. Xavier Pastor, cap d’Informàtica Mèdica, és el director científic de la Conferència eHealth 2010 i també destaca la participació del Dr. Josep Mª Piqué en una sessió plenària titulada The impact of eHealth on Healthcare Professionals and Organizations. Així mateix, el Dr. Josep Roca actua com a chairman d’una sessió sobre Ageing – a global challenge i el Dr. Lluís Donoso, en nom de la Societat Europea de Radiologia, participa en la ponència When does Telemedicine deliver!

L’Hospital Clínic, mitjançant la Direcció de Sistemes d’Informació,  també ha ofert als assistents a aquestes conferències la possibilitat de fer visites guiades per mostrar el desenvolupament existent al nostre Centre en alguns àmbits, como ara la Història Clínica Informatitzada, la Integració entre Atenció Primària i Especialitzada, els Sistemes Informàtics de Suport a les àrees de diagnòstic (laboratoris, endoscòpia, imatge) i de tractament (quiròfans, cures intensives), així com les solucions emprades en el suport a pacients crònics en règim d’atenció domiciliària (Linkcare) i també a pacients fràgils (Fòrum Clínic).

Cal fer palès l’alt nivell de tots els participants, els quals provenen majoritàriament dels països europeus amb solucions avançades en aquest sector. Com a particularitat en aquesta edició, cal remarcar la participació de representants de l’Administració dels Estats Units,  conjuntament amb els de la Unió Europea, per presentar el full de ruta en futures cooperacions. La Conferència també s’adreça a l’aplicació de l’eHealth a països poc desenvolupats i amb reptes sanitaris importants que són un llast per a la seva progressió social i econòmica. La presència de ponents provinents de l’Amèrica Llatina, Àfrica i l’Organització Mundial de la Salut en són una mostra. En resum, s’ha dissenyat un programa d’alta qualitat científica i professional, així com de representació institucional i política, amb un espai reservat per a què els Sistemes de Salut de les regions espanyoles i europees puguin exposar els avenços en el desplegament de l’eHealth a les seves comunitats. S’ha comptat també amb la participació de les empreses del sector que participen en l’exhibició, així com de grups d’innovació i recerca que treballen en projectes d’eHealth de caire europeu (ARGOS, @neurIST, CALIOPE, CONTINUA, EHTEL, EPSOS, HL7).

Programa preliminar de la Setmana

Més informació sobre l’eHealth week 2010

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.