Categories

Entrada publicada a:

dilluns, 1 de febrer de 2010

Inauguració del cicle Fòrum Salut Clínic 2010 amb la conferència ‘La degeneració macular associada a l’edat (DMAE)’

Inauguració del cicle Fòrum Salut Clínic 2010 amb la conferència ‘La degeneració macular associada a l’edat (DMAE)’

El passat dia 28 de gener es va inaugurar, a la sala d’actes Farreras Valentí de l’Hospital Clínic, el cicle de conferències de divulgació sanitària Fòrum Salut Clínic d’aquest any 2010, que respón ‘a la voluntat de continuar complint la funció d’hospital “de barri” o de proximitat i a la vocació docent del centre sanitari’, segons va afirmar el Dr. Raimon Belenes, director general i conseller delegat de l’Hospital, en la presentació i inauguració del cicle. El Dr. Belenes va destacar el prestigi reconegut de tots els ponents que hi participen.La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Ricardo P. Casaroli-Marano, de l’Institut Clínic d’Oftalmologia i professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, que va parlar de La degeneració macular associada a l’edat (DMAE), una malaltia de l’ull ocasionada per degeneració, dany o deteriorament de la màcula (retina). Aquesta malaltia, segons el Dr. Casaroli, és la principal causa de dificultat visual i poca visió en persones majors de 60 anys als països industrialitzats.

El Dr. Casaroli-MaranoLa DMAE es pot presentar de dues formes: humida i seca. La primera es caracteritza per ser la menys freqüent, però al mateix temps presenta una evolució degenerativa més ràpida. La segona classe és la més comuna i sol ocasionar menys problemes als pacients. Els símptomes més clars de la DMAE solen ser la visió borrosa, percepcions alterades de les línies rectes, l’aparició de taques fosques i trastorns relacionats amb la llum. Segons el Dr. Casaroli-Marano, el tabaquisme, l’edat avançada, els antecedents familiars previs, els nivells alts de colesterol, entre d’altres, són factors que predisposen a aquesta malaltia. Per a un bon abordatge de la DMAE són molt importants el diagnòstic precoç i la rapidesa en iniciar el tractament, ja que poden ajudar a mantenir la visió.

En acabar l’exposició, el Dr. Casaroli-Marano va respondre amb claredat i precisió les preguntes formulades pel públic assistent.

Com a punt final de la jornada, es va anunciar la segona conferència del cicle, que amb el títol La malaltia de la depressió al segle XXI mpartirà el Dr. Cristobal Gastó, de l’Institut Clínic de Neurociències de l’Hospital Clínic de Barcelona, el dia 18 de febrer de 2010, a les 18:30 hores a la mateixa sala d’actes. Us hi esperem!

Més informació: Fòrum Salut Clínic.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.