Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 19 de gener de 2010

El nou Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica treballarà en la seqüenciació del genoma de la leucèmia limfàtica crònica

seleccionada-2_web

La signatura del conveni de col·laboració per a l’inici de la posada en marxa del Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica (CNAG) va tenir lloc el passat 18 de gener al Palau de la Generalitat. L’acte va ser presidit per José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, la consellera del Departament de Salut, Marina Geli, i el conseller del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

El Centre Nacional d’Anàlisi Genòmica és un nou centre de seqüenciació genòmica d’alt rendiment que s’instal·larà al Parc Científic de Barcelona. Aquest centre representa una fita cabdal en l’àmbit de la recerca biomèdica a Catalunya i té com a objectiu assegurar la competitivitat d’Espanya en l’àrea estratègica de la genòmica. El primer projecte pilot que s’hi realitzarà estarà relacionat amb la seqüenciació de mostres tumorals, en el marc del Consorci Internacional per a la Investigació del Genoma del Càncer (ICGC), coordinat a Espanya des de l’Hospital Clínic – IDIBAPS.

El Consorci Internacional per a la Investigació del Genoma del Càncer és el projecte internacional més important d’estudi de la genòmica del càncer que s’ha creat fins ara. L’objectiu al nostre país és desxifrar el genoma de la leucèmia limfàtica crònica, un dels tumors més freqüents al món occidental i sobre la qual Espanya compta amb un ampli reconeixement internacional per les seves investigacions. El coordinador espanyol del consorci és el Dr. Elías Campo, director clínic del Centre de Diagnòstic Biomèdic (CDB) del Hospital Clínic de Barcelona, catedràtic de Anatomia Patològica de la UB i responsable de l’equip d’Oncomorfologia funcional humana i experimental de l’IDIBAPS.

L’objectiu de l’ICGC és obtenir una descripció exhaustiva de les alteracions de tipus genòmic, transcriptòmic i epigenòmic presents en 50 tipus i subtipus de tumors diferents, a fi de facilitar l’avenç de la recerca per millorar la detecció i el tractament d’aquestes patologies. La coordinació espanyola d’aquest projecte per part de l’Hospital Clínic-IDIBAPS consolida l’aposta del centre per la recerca biomèdica i el situa entre els millors grups d’investigació del món en l’entorn del càncer i la genòmica funcional. A més d’Espanya, participen en aquest projecte vuit països que lideren la investigació del genoma humà: Estats Units, Canadà, Austràlia, Japó, Xina, India, França i Regne Unit.

Via: Parc Científic de Barcelona

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Etiquetes

    Els comentaris estan tancats.