Categories

Entrada publicada a:

dijous, 17 de desembre de 2009

El Ministeri aposta per la innovació amb la creació de noves estructures d’investigació cooperativa

retics innovació i biobancs

L’Instituto de Salud Carlos III, organisme públic adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació, ha creat dues noves estructures estables d’investigació cooperativa per potenciar els Biobancs i la Innovació als centres espanyols. L’Hospital Clínic participa en totes dues iniciatives, igual que ho fa en la majoria de CIBERs i RETICS en funcionament.

Les RETICS (Redes Temáticas de Investigación Cooperativa en Salud) tenen una durada prevista de 4 anys i estan formades per professionals pertanyents a diferents institucions.  El seu objectiu és promoure la complementarietat d’actuacions compartint línies i recursos de recerca, desenvolupament i innovació. Les dues noves estructures incorporades aquest any són la RETICS de Biobancs i la RETICS d’Innovació en Tecnologies Mèdiques i Sanitàries.

Els biobancs constitueixen un element clau en la recerca biomèdica translacional en l’actualitat i permetran redefinir malalties d’acord a les seves bases genètiques i moleculars i potenciar la medicina preventiva i individualitzada.

Aquest nou repte per la investigació cooperativa innovadora, que coincideix amb l’Any Europeu de la Creativitat i la Innovació, suposarà per al Clínic potenciar la col·laboració de múltiples grups a nivell nacional. És una forta aposta per a la recerca cooperativa i translacional de qualitat, seguint la trajectòria dels països més avançats en recerca biomèdica i un nou pas endavant vers la investigació d’excel·lència.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.