Categories

Entrada publicada a:

divendres, 30 de octubre de 2009

L’Hospital Clínic i el CRESIB s’uneixen al Dia Mundial de la Pneumònia, el 2 de novembre

L'Hospital Clínic i El CRESIB s'uneixen al Dia Mundial de la Pneumònia, el 2 de novembre

Encara que s’estan fent progressos per a reduir la mortalitat infantil, la pneumònia és encara la major responsable de les morts que es produïxen en els menors de 5 anys.

Lluita contra la pneumònia, salva a un nen, és el logotip del Dia Mundial de la Pneumònia, en el qual el món dirigeix la seva mirada a una malaltia: la pneumònia, que provoca la mort de més nens que cap altra en el món.

Cada any més de 4 milions de persones moren a causa d’aquesta malaltia, d’aquests 2 milions són nens menors de cinc anys. La pneumònia es cobra més vides infantils que la SIDA, el xarampió i la malària juntes, i són molts els nens que encara no reben solucions existents assequibles i eficaces per a prevenir i controlar la malaltia. Una solució senzilla en tres fases, posseïx el potencial de salvar més d’un milió de nens cada any: Protegir, Prevenir i Tractar. Els programes haurien de protegir als nens mitjançant la promoció de la lactància materna exclusiva en els primers sis mesos de vida. Els programes de vacunació en els països on els nens moren de pneumònia haurien d’incloure immunitzacions que previnguin les principals causes de mort per pneumònia. Malalties com la tos ferina i el xarampió estan ja inclosos en la majoria dels programes de salut nacionals no obstant això, les vacunes contra el neumococo i Hib, que són causants de més de la meitat de les morts per pneumònia, no ho estan i haurien d’incorporar-se com més aviat millor. Finalment, els professionals de la salut han de diagnosticar la malaltia amb rapidesa i tractar als nens amb antibiòtics apropiats.

Per a reduir de manera significativa aquesta síndrome són necessaris esforços en múltiples facetes, i una actuació coordinada entre diferents parts dels governs i diferents sectors a nivell global, regional i local. Treballant conjuntament, aquests grups han d’implementar i/o reforçar les polítiques dirigides a la pneumònia, controlar els progressos i proporcionar els recursos necessaris per a assegurar que els programes arribin als nens que més ho necessiten. Un important primer pas és dirigir l’atenció del món a la pneumònia i les seves solucions. Aquest esforç requereix un ampli compromís per part de molts.

Treballant junts podem assegurar-nos que el món reconegui que avui dia disposem de les eines, i que ara és el moment d’ocupar-se de la pneumònia.

Mès informaciò  http://worldpneumoniaday.org/

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.