Categories

Entrada publicada a:

dimarts, 27 de octubre de 2009

El Clínic de Barcelona acull les jornades “Controvèrsies en el cribratge del càncer colorrectal: una visió multidisciplinar”

El Dr. Antoni Castells en una foto d'arxiu

El càncer de colon i recte és ja el tumor més freqüent a Espanya, amb més de 25.000 nous casos l’any. Malgrat els grans avenços assolits en el seu tractament en les últimes dècades, continua sent la segona causa de mort per càncer. Per debatre al voltant del seu abordatge i millorar la prevenció a partir de programes de cribratge, l’Hospital Clínic de Barcelona, -de la mà de l’equip del Dr. Antoni Castells, cap del servei de gastroenterologia-, ha acollit avui les jornades “Controvèrsies en el cribratge del càncer colorrectal: una visió multidisciplinar “, un fòrum de debat científic en el qual s’han donat cita nombrosos especialistes mèdics de tot el país. La trobada ha comptat amb la col•laboració de Norgine, empresa líder en el sector sanitari i sensible a la necessitat de suport que requereix la implantació del cribratge del càncer colorrectal.

La paritat entre gèneres i el creixement exponencial de la seva incidència a partir dels 50 anys d’edat fa que una proporció molt significativa de la població hagi de considerar-se a risc de presentar aquesta malaltia. Més enllà dels aspectes demogràfics i epidemiològics assenyalats, la rellevància del càncer colorrectal ve donada per les enormes possibilitats que la comunitat científica aporta per evitar-ho. No obstant això, tot i la demostració de l’efectivitat i eficiència de les mesures del seu cribratge, de vegades encara es discuteix la necessitat o la conveniència d’instaurar-les.

Per tal de donar a conèixer i difondre la importància del càncer de còlon i recte, i promocionar les mesures encaminades a la seva prevenció, l’”Aliança per a la Prevenció del Càncer Colorrectal a Espanya” ha organitzat aquest fòrum de discussió en el qual s’han donat cita aquells professionals implicats en la prevenció d’aquesta malaltia-gastroenteròlegs, preventives, metges d’atenció primària, radiòlegs, oncòlegs, cirurgians. L’objectiu: intercanviar opinions i punts de vista, i afavorir així les sinergies entre especialitats en ocasions massa allunyades.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.