Categories

Entrada publicada a:

dijous, 1 de octubre de 2009

Contra el Chagas Trenquem el Silenci, diumenge al Parc de la Ciutadella

Activitat contra el Chagas al Parc de la Ciutadella

Amb motiu de la commemoració dels 100 anys del descobriment de la Malaltia de Chagas pel metge Carlos Chagas (Brasil), el CRESIB, la Unitat de Medicina Tropical de l’Hospital Clínic de Barcelona i Metges Sense Fronteres (MSF), han organitzat l’activitat Contra el Chagas Trenquem el Silenci al Parc de la Ciutadella (Barcelona) el diumenge 4 d’octubre.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és educar i informar sobre aquesta malaltia a través de pel·lícules, imatges i una exposició de fotografies de terreny, de testimonis de pacients, de metges i de personal de les entitats organitzadores.

Sobre la malaltia de Chagas

És una patologia endèmica de l’Amèrica Llatina ocasionada per un paràsit, que afecta uns 15 milions de persones al món de les quals moren unes 50.000 i que a Catalunya la pateixen unes 11.000 persones.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera el Chagas com una de les malalties oblidades. Els afectats són immigrants que provenen de zones rurals pobres, sobretot de Bolívia. Hi ha també una minoria d’espanyols. Des dels anys cinquanta, no s’ha avançat en els seus tractaments.

Per a més informació: CRESIB

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.