Categories

Entrada publicada a:

dijous, 10 de setembre de 2009

L’Eixample comptarà al 2013 amb una ampliació de l’Hospital Clínic

Clínic-Provença 2013

El barri de l’Eixample gaudirà al 2013 d’una nova seu de l’Hospital Clínic: l’edifici Clínic – Provença, una ampliació que acollirà més instal·lacions sanitàries integrades al barri al solar, on actualment hi ha el Parc de Bombers. Avui s’ha fet públic el projecte, que a més a més constitueix el primer pas del que serà al 2020 el Nou Clínic, un hospital més accessible i amb serveis més a l’abast i més adequats a les noves necessitats dels ciutadans. El nou edifici -ubicat a Provença, entre els carrers Casanova i Villarroel- comptarà amb un nou servei d’Urgències, més ampli i confortable, amb 128 boxos; amb noves instal·lacions per als serveis d’Hematologia, Nefrologia, Oncologia i Urologia; i amb les últimes innovacions en diagnòstic per la imatge. A més es milloraran les prestacions de serveis garantint més confort tant per als professionals com per a pacients, amb una dotació de 112 llits per a malalts aguts, 32 punts d’hospitalització de dia i 23 places per a diàlisi. El seu disseny està pensat per tenir un baix impacte ambiental, afavorir una gestió eficient i incorporar els avenços tecnològics més sostenibles.

El projecte, presentat aquest matí en roda de premsa per l’alcalde de Barcelona, el Sr. Jordi Hereu i la Consellera de Salut, la Sra. Marina Geli, acompanyats pel conseller delegat del Clínic, el Dr. Raimon Belenes, és fruit de la bona entesa entre el consistori i els òrgans de govern del Clínic, encapçalats per la pròpia Conselleria de Salut. Al maig del 2006 es va signar un conveni entre les dues institucions que donava sortida als problemes d’espai del centre hospitalari. La permuta de terrenys entre ambdues institucions contemplada en l’acord del 2006 es va formalitzar el passat 1 de juliol i és la base sobre la qual l’hospital ampliarà les seves instal·lacions adequant-se a les noves tecnologies compartint l’espai amb una nova caserna de Bombers, que donarà servei al districte.

Aquesta permuta signada contempla la previsió d’un programa d’equipaments municipals a l’illa delimitada pels carrers Consell de Cent, Comte Borrell, Diputació i Viladomat. La superfície total de la nova seu del Clínic serà de 50.360 m2. Aquest edifici disposarà d’una part subterrània i d’una part sobre rasant. L’edifici serà compartit entre l’Hospital Clínic (47.541 m2) i la caserna de Bombers (1.539 m2 dins l’edifici i un pati descobert de 1.138 m2). La part sota rasant estarà formada per zona sanitària d’urgències, serveis estratègics de l’hospital i noves àrees de radioteràpia i diagnòstic per la imatge. La part sobre rasant tindrà la planta baixa, cinc plantes sanitàries (on s’ubicaran els serveis d’Urologia, Nefrologia, Hematologia i Oncologia) i una planta destinada a serveis propis. La caserna de bombers disposarà de dues plantes: una baixa pels vehicles i una planta primera de serveis interns. L’Hospital Clínic preveu acabar l’edificació del nou centre al 2013, el que permetrà iniciar un projecte a mig-llarg termini de la renovació total de l’edifici històric del Clínic. Aquesta obra suposarà una ampliació de les instal·lacions i no pas un increment de la activitat.

Comparteix aquesta entrada

  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • E-mail this story to a friend!
  • LinkedIn
  • Technorati
  • TwitThis
  • Meneame
  • StumbleUpon

4 Comentaris

  1. Sergio García

    si es veritat que hi ha un esforç per donar a coneixer el projecte,
    m’agradaria veure aquesta informació, ja que també soc un veí
    afectat i estic molt preocupat, cada dia mes. Hem podrieu facilitar
    algún lloc on pugui consultar la informació del que s’està fent i
    es farà en el futur?? ara només que veig obres per tot arreu.
    Gracies

  2. Comas

    Com a veïna del carrer Villaroel 162 he de dir que com a veïns
    immediats no se´ns ha informat de res. Les finestres del meu
    menjador donen a l´actual pati de bombers, a quina distància de les
    mateixes es farà la nova construcció? esprem que es respectin les
    vivendes

  3. Enric Curto

    Per fi, quand tot ja està decidit es fa públic el nou projecte. Per
    cert, s’havia parlat de 6 pisos i ara en són 7 més entresol. Un
    edifici d’aquesta magnitud no s’hauria de retirar una mica del
    carrer? Per altra banda, ja s’ha pensat en el impacte acústic de
    les sirenes de les ambulàncies que constantment es salten la zona
    de silenci al voltant de l’hospital? Com a veí del carrer Casanova
    estic preocupat i ja m’estic pensant un canvi de barri.

    • Benvolgut Enric, gràcies pel teu comentari. Des de l’Hospital Clínic de Barcelona estem fent un esforç important per donar a conèixer el projecte. Treballem per a què suposi una millora de l’atenció mèdica als ciutadans, tot minimitzant l’impacte sobre el dia a dia dels veïns.

      Per no perdre superfície sanitària, l’edifici està pensat en sis plantes sanitàries i una tècnica amb àrees de suport (com són el menjador laboral i la cafeteria pública). L’entresol és una planta altell per l’àrea de bombers que és de doble alçada però no impacta en les plantes sanitàries.

      S’ha previst un enllaç per sota el carrer Provença per tal que les ambulàncies puguin aparcar sota la plaça en els espais que té l’Hospital en el vial subterrani. Així les podrem treure de la superfície i aconseguir una pacificació d’aquest àrea. D’altra banda, el punt d’arribada d’ambulàncies al nou Servei d’Urgències no difereix gaire de l’actual. Ara es troba a la rampa del carrer Casanova amb Provença (costat muntanya) i en el futur estarà al mateix indret però costat mar.

      Treballem per fer que aquesta millora de les instal·lacions sanitàries de la ciutat no tingui un efecte negatiu sobre els veïns. Els agraïm la comprensió i els saludem amb l’esperança de fer entre tots un millor Clínic, el Nou Clínic.

      Direcció d’Infraestructures de l’Hospital Clínic
      Direcció de Comunicació Corporativa de l’Hospital Clínic