divendres, 19 de juny de 2009

Els hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge i Clínic impulsen la formació d’experts en cirurgia hepàtica i trasplantament de fetge

Els hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge i Clínic impulsen la formació d’experts en cirurgia hepàtica i trasplantament de fetge

L’ICS i l’Hospital Clínic de Barcelona creen un programa formatiu, amb el suport d’Astellas Pharma, per potenciar l’especialització en trasplantament de fetge i cirurgia hepàtica.

Per primera vegada a l’Estat espanyol, Catalunya tindrà la possibilitat de formar un especialista en cirurgia general i digestiva en l’àrea de la cirurgia hepàtica i el trasplantament de fetge. L’especialització en trasplantament, una fórmula molt habitual als Estats Units, permetrà formar específicament un cirurgià per realitzar aquest tipus de processos.

Amb aquesta iniciativa, l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Hospital Clínic de Barcelona aposten per la formació intensiva i d’excel·lència. En aquest context i amb l’objectiu d’aprofitar la llarga trajectòria dels hospitals universitaris Vall d’Hebron i Bellvitge i el Clínic en matèria de trasplantaments hepàtics, s’ha signat un acord amb l’empresa farmacèutica Astellas Pharma per crear una beca que durà el nom de Fellow en trasplantament hepàtic i cirurgia de fetge. La persona escollida per entrar en aquest programa formatiu, d’una durada de 24 mesos, s’especialitzarà en reseccions hepàtiques, extraccions multiorgàniques en el donant i la realització del trasplantament.

L’objectiu principal és oferir una formació que aprofundeixi en tots els vessants del trasplantament hepàtic en adults i en nens, ja sigui procedent de donant viu o de cadàver, i en tot el procés d’aquest tractament d’alta tecnologia: cirurgia del donant i del receptor, seguiment del pacient abans i després de l’operació i bases d’immunologia. En aquests dos anys, el professional que hagi estat seleccionat participarà en els trasplantaments d’aquest tipus que es realitzin en els tres hospitals catalans. En els casos en què es tracti d’una intervenció poc freqüent, totes les unitats que participen en la seva formació han coincidit que s’ha d’aprofitar tant com es pugui, de tal manera que el becari assistirà al procés en aquell hospital encara que es trobi fent la rotació en un altre per tal d’aconseguir òptimes competències clíniques en la matèria.

Catalunya té una llarga tradició en trasplantament hepàtic. De fet, la primera intervenció d’aquestes característiques es va dur a terme a l’Hospital Universitari de Bellvitge ara fa 25 anys. D’aleshores ençà, al nostre territori s’han fet més de 3.500 trasplantaments: 1.486 al Clínic, 1.098 a Bellvitge i 1.108 a Vall d’Hebron.

La convocatòria es tancarà el proper mes de juliol i el guanyador del programa formatiu s’incorporarà el mes d’octubre. Poden optar a aquesta beca tots els cirurgians, amb nacionalitat espanyola i menors de 35 anys, que hagin completat la seva formació en cirurgia general i de l’aparell digestiu. Els caps de servei de les unitats especialitzades en cirurgia hepàtica i trasplantament seran els encarregats de realitzar el procés de selecció.

Per a més informació: www.hospitalclínic.orgwww.astellasfellowtrasplante.com.

Els interessats poden enviar el seu currículum a comunicación@es.astellas.com

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  3 Comentaris

  1. Ricardo Cerón

   Hola: Mi nombre es Ricardo Cerón, tengo 28años y soy mexicano de
   nacionalidad, Cirujano General y del Aparato Digestivo en formación
   (residente 3er año) y estoy por concluir la especialidad en Febrero
   del 2012. Tengo intrés en el área de cirugia
   hepato-pancreato-biliar y mis aspiraciones son llevar a cabo un
   “fellow” con las especificaciones que manejan en el programa de
   Especializacion en Trasplane de higado y cirugía de hepática. Me
   interesa saber si tienen oportunidad de recibir medicos extranjeros
   en su programa y las condiciones del mismo. Sin mas por el momento
   agradeceré su pronta respuesta

  2. laura

   quisiera poder enviarles mi cv soy auxiliar de enfermeria un saludo
   laura