dimarts, 2 de juny de 2009

El Dr. Lluís Bach, homenatjat en la celebració dels 25 anys de la Unitat d’Alcohologia

El Dr. Lluís Bach, homenatjat en la celebració dels 25 anys de la Unitat d'Alcohologia

El passat 29 de maig va tenir lloc a la sala Farreras Valentí de l’Hospital Clínic un acte de celebració dels 25 anys de la Unitat d’Alcohologia de l’hospital, amb el títol ‘El tractament de l’alcoholisme a Catalunya: passat, present i futur’, que va ser també un acte d’homenatje al Dr. Lluís Bach, un dels líders en l’àmbit de l’alcohol als anys 60 juntament amb el Dr. Francesc Freixa i els seus respectius equips, i que va estar al capdavant de la Unitat als seus inicis i la va portar endavant de forma tenaç i discreta durant els anys més difícils del seu funcionament.

La presentació va estar a càrrec del Dr. Raimon Belenes, director general de l’hospital, el Dr. Manuel Valdés, director de l’institut de neurociències, i el Dr. Joan de Pablo, i va comptar amb la destacada intervenció del Professor William Miller, un dels pares de l’Entrevista Motivacional i un dels científics de més influència en l’evolució del tractament de les addiccions en el segle XXI.

La Dr. Silvia Mondón va ser la conductora de la jornada, durant la qual hi van intervenir els Drs. Francesc Freixa, Antoni Gual, Anna Ligoña, Miquel Monràs, Neus Freixa, Joan Colom i la Sra. Presen Pineda, que van fer un repàs a la història de la Unitat, van analitzar la feina feta en aquests 25 anys i van parlar del futur que s’obra a partir de l’experiència adquirida en la pràctica de la medicina basada en l’evidència.

Tot i ser obert a tothom, l’acte anava especialment dirigit als professionals assistencials que treballen en l’àmbit de les conductes addictives, i sobretot als que han estat lligats professionalment al Clínic, per la qual cosa va constituir un motiu de retrobada d’antics companys i amics, i tot un èxit d’assistència.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  4 Comentaris

  1. Francesc

   Homenaje merecido a una gran persona y a un gran terapeuta. Saco a
   muchas personas como yo por ejemplo adelante y sin duda en mi caso
   le debo a vida, un gran ejemplo para todos.

  2. paciente

   Reitero la experiencia sufrida con el Sr, LLuis Bach, que alargo
   inecesariamete un tratamiento pscologico, con la unica finalidad de
   obtener su beneficio economico. Espero que la expresion de la
   verdad no suponga un comentario ofensivo.

   • Agradecemos su cometario, e intentaremos hacer llegar sus palabras al doctor. Lamentamos profundamente que no quedara satisfecho con el trato recibido a pesar del esfuerzo de nuestros profesionales.

    Saludos,

    Direcció de Comunicació Corporativa Hospital Clínic