divendres, 5 de juny de 2009

El Clínic, nova unitat de referència per a trasplantaments de pàncrees

El Clínic, nova unitat de referència per a trasplantaments de pàncrees

Així ho va anunciar el Ministeri de Sanitat, a propòsit del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que va tenir lloc el passat 3 de juny a Mérida (Badajoz). Aquest consell va designar 28 nous centres, serveis i unitats de referència (CSUR) per a 7 noves patologies, que se sumen als 40 ja designats, i que van entrar en funcionament el passat 1 de gener de 2009. Entre els designats, el Clínic figura com a centre de referència de trasplantament de pàncreas, juntament amb els hospitals catalans Vall d’Hebron, Sant Joan de Déu y Bellvitge.

Així, Catalunya, que compta a l’actualitat amb 17 CSUR en funcionament, disposarà de 4 noves unitats de referència per a trasplantament hepàtic infantil, trasplantament renal infantil, trasplantament pulmonar infantil i adult, i trasplantament de pàncreas.  Les noves unitats  estan acreditades per a l’atenció de 15 patologies i procediments considerats complexos.

Amb els centres, serveis i unitats de referència, les autoritats sanitàries tracten de garantir l’equitat en l’accés i una atenció de qualitat, segura i eficient a les persones amb patologies complexes, de presentació infreqüent o necessitats de cures d’elevada especialització, les característiques de les quals exigeixen la concentració de casos i recursos sanitaris en un número reduït de centres.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  3 Comentaris

  1. marcos

   Hola , soy diabetico desde hace mas de 30 años , y me gustaria
   saber que tengo que hacer para un posible transplante.Un saludo.

  2. José Antonio Díaz

   ¡Buenos días! ¿Que tiempo puede llegar a estar esperando un
   paciente para un transplante de hígado y riñón? ¿Hay un tiempo
   límite? ¿Se puede hacer algo para agilizar el proceso?