dilluns, 29 de juny de 2009

El Clínic encapçala la llista espanyola de productivitat científica en Hematologia

El Clínic encapçala la llista espanyola de productivitat científica en Hematologia

Segons una revisió realitzada en el si de l’Associació Espanyola d’Hematologia i Hemoteràpia (AEHH), l’Hospital Clínic de Barcelona és l’hospital amb major nombre de publicacions i de citacions en Hematologia d’Espanya. L’estudi l’han dut a terme el Dr. Jordi Sierra, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, i el Dr. José Antonio Páramo, de la Clínica Universitaria de Navarra. Aquest estudi està basat en les dades del mapa bibliomètric d’Espanya entre 1996 i 2004.

Segons les dades analitzades, l’hematologia espanyola va generar 2.205 articles que van rebre 30.020 cites amb el que va ocupar el novè lloc en publicacions entre les diferents especialitats de medicina clínica. Per Comunitats Autònomes, Catalunya va ser la més productiva amb el major nombre de documents i de cites i, pel que fa a les publicacions per hospitals, l’Hospital Clínic de Barcelona encapçala la llista amb 371 publicacions i 7.108 citacions dels seus articles, el que representa el 17% del total de publicacions i un 24% de les citacions.

Els resultats d’aquest estudi confirmen el lideratge del Clínic en la investigació de les malalties de la sang i molt en particular de les leucèmies i limfomes en la qual el centre català és un referent mundial.

Comparteix aquesta entrada

 • del.icio.us
 • Facebook
 • Google
 • E-mail this story to a friend!
 • LinkedIn
 • Technorati
 • TwitThis
 • Meneame
 • StumbleUpon

3 Comentaris

 1. cecilia paula degiorgi

  hola yo soy médica de Mendoza, Argentina, estoy por terminar la
  residencia de Medicina Interna y me gustaría hacer la residencia de
  Hematología en su hospital, me gustaría que si existe la
  posibilidadd de que me envíen información sobre los requisitos
  exigidos para la misma. A la espera de una respuesta favorable,
  aprovecho la oportunidad para saludarlos atentamente

 2. andrea noboa cercado

  hola soy medico ecuatoriana actualmente resido en Argentina realizo
  residencia de Hematologia en el Hospital Italiano, quisiera saber
  si puedo rotar por su hospital. Gracias