Categories

Entrada publicada a:

dijous, 2 de abril de 2009

L’Hospital Clínic participa en l’operatiu de donació i trasplantament que ha marcat una fita en la història de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT)

L'Hospital Clínic ha participat en l'operatiu de donació i trasplantament de l'ONT

El proppassat 28 de març l’Hospital Clínic va participar, juntament amb 22 centres nacionals més, en el més gran operatiu de coordinació de trasplantaments realitzat en un sol dia per l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) des de la seva posada en marxa.

Aquest organisme, depenent del Ministeri de Sanitat i Consum, va batre el seu propi rècord d’activitat diària establert al 2006 (12 donacions, 32 trasplantaments i 21 centres participants) al coordinar 32 trasplantments procedents de 13 donacions multiorgàniques, de les que s’han beneficiat 32 pacients. Dos d’aquests pacients es trobaven ja en estat d’emergència 0. Dels trasplantaments portats a terme, 20 han estat de ronyó, 10 de fetge, un de cor i un doble de pàncrees combinat amb ronyó.

Per comunitats autònomes, els diversos hospitals coordinats en l’operatiu pertanyen a Andalusia (6 centres), Astúries (1 centre), Balears (1 centre), Castella i Lleó (1 centre), Catalunya (4 centres), Comunitat Valenciana (2 centres), Galícia (3 centres) i Madrid (5 centres). Els hospitals catalans han estat l’Hospital General de Catalunya, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital de Bellvitge.

El gran operatiu desplegat dissabte 28 va mobilitzar més de 500 persones i va comptar amb la col·laboració de diferents organismes públics i privats, entre ells, 6 aeroports civils, un aeroport militar, serveis d’emergències 112 de diverses comunitats autònomes i SUMA i Mossos d’Esquadra.

Aquest rècord aconseguit ha posat en evidència un cop més la gran solidaritat de la societat espanyola en matèria de donació i trasplantaments i l’eficàcia del model existent, que ha convertit España en un referent mundial i que està essent imitat per països com el Regne Unit o Singapur.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  2 Comentaris

  1. Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT)

   Resposta de l’OCATT a la consulta del Sr. Betancur

   Estimado Señor:

   En relación a la consulta realizada en este blog, desde la OCATT le comunicamos
   que, cuando una persona se plantea la posibilidad de ser donante y decide hacer donación de sus órganos y tejidos con la finalidad de que sean trasplantados para ayudar a otras personas, la primera cosa que debe hacer, y la más importante, es comunicar su decisión a la familia y a los amigos más íntimos. Ellos serán los primeros a quienes se consultará la posibilidad de la donación después de la muerte, esperando que respeten la voluntad del donante.

   También puede disponer de un carnet de donante y llevarlo siempre con la documentación personal como testimonio de la decisión tomada. Es un carnet que no le compromete y del qual puede deshacerse en cualquier momento si cambia de opinión. Le ofrecemos la posibilidad de obtener el carnet de donante desde la página web de la OCATT o bien puede solicitar que se le envie por correo postal (en este caso deberá facilitarnos su nombre y apellidos, dirección, código postal y población).

   Para cualquier duda o aclaración puede llamar al teléfono: 93 339 83 03.

   Atentamente,

   Organització Catalana de Trasplantaments
   Departament de Salut

   http://www.ocatt.gencat.cat

  2. Luis Eduardo Betancur

   un saludo premero que todo, es qeu desde hace tiempos etoy tratando
   de que me respondondan que tengo que hacer para poder tener el
   carnet de donante. por que si me comunico con la linea de atencion
   no me contestan y por este medio no e sido capas, espero su
   colaboración..