dimarts, 21 de abril de 2009

El Sr. Grau, gerent del Clínic durant 20 anys, homenatjat en la presentació del seu llibre

La consellera Marina Geli va assistir a la presentació del llibre

El passat 16 d’abril va tenir lloc, a la Sala Farreras Valentí de l’Hospital Clínic de Barcelona, la presentació del llibre “El negoci sanitari. Vint anys de gestió que van canviar l’Hospital Clínic (1983-2003)” del Sr. Joan Grau, que en va ser el gestor durant aquest període. Va ser l’encarregat de dirigir l’equip que va dur a terme la transformació física i organitzativa de l’hospital fins convertir-lo en un dels millors centres d’Espanya i referent de la sanitat europea.

L’acte de presentació del llibre i d’homenatge al Sr. Grau va estar presidit per la Sra. Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya i hi van intervenir el Dr. Raimon Belenes, conseller delegat del Clínic, el Dr. Boi Ruiz, president de la Unió Catalana d’Hospitals i la Sra. Isabel Tovar, vicepresidenta de SEDISA. També hi van estar presents directius d’altres centres hospitalaris i de salut de Barcelona.

Exemplars del llibre del Sr. Joan Grau, gerent del Clínic durant 20 anysEn el llibre es presenta una visió crítica del desenvolupament del Sistema Nacional de Salut a Espanya i ens parla de les interioritats d’un negoci del que tots n’hem estat o en serem clients. En ell, el Sr. Grau afirma que la sanitat s’hauria de gestionar amb el mateix rigor d’una empresa, des del coneixement de qui va participar en la creació del model sanitari català i que va dirigir durant 20 anys el Clínic.

L’acte va concloure amb l’entrega, per part de la Consellera, de la insígnia d’or de l’hospital i d’una serigrafia de la col•lecció Mali del pintor mallorquí Miquel Barceló.

Comparteix aquesta entrada

 • Delicious
 • Facebook
 • Twitter
 • email
 • LinkedIn
 • StumbleUpon

  1 Comentari

  1. Sir William Petty

   La estantería de libros de economía estaba repleta de best-seller
   de management anglosajones y almanaques para explicar la crisis.
   Muy por encima de ellos destaca este libro. Se debiera haber
   titulado ‘La primera persona que dijo empresa en un quirófano’. Me
   ha encantado todo. Desde la temática hasta el tono en como se
   explicaba. Sólo hay que ver el vídeo ‘Un acto presidido por una
   consejera hace llenar esta sala’