dijous, 5 de març de 2009

L’IDIBAPS rep l’acreditació d’Institut d’Investigació Sanitària del Ministerio de Ciencia e Innovación.

L'IDIBAPS, acreditat pel IIS

En un acte celebrat avui a l’Institut de Salut Carlos III de Madrid s’han lliurat, per primera vegada, les Acreditacions d’Instituts d’Investigació Sanitària. L’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) – Hospital Clínic de Barcelona va ser el primer centre en ser acreditat, fet que ara es formalitza. A l’IDIBAPS s’hi han unit tres centres catalans més – els instituts d’investigació dels hospitals Vall d’Hebrón, Bellvitge i Germans Trias i Pujol -. Apart dels quatre hospitals catalans, també ha estat acreditat l’Institut de Biomedicina de Sevilla (IBIS).

L’acte ha estat presidit per la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, que, prèviament a l’entrega de les acreditacions, ha pronunciat la conferència Las nuevas iniciativas para el impulso de la investigación clínica en España. També hi han assistit la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, el secretari d’Estat d’Investigació, Carlos Martínez, el director de l’Institut de Salut Carlos III, José Navas, i la consellera de Salut de la Junta d’Andalusia, Maria Jesús Montero.

El principal objectiu del Programa d’Acreditació d’Instituts d’Investigació Sanitària és aproximar la investigació bàsica i clínica, així com potenciar el concepte d’hospital com a centre d’investigació. Amb aquestes acreditacions es vol aconseguir un increment de coneixements científics i tecnològics d’excel•lència i fomentar la recerca traslacional en la prevenció i tractament dels problemes de salut més prevalents al nostre país. La integració dels diferents tipus de recerca permetrà escurçar l’interval de temps entre la producció del nou coneixement i las seva aplicació a la pràctica mèdica.

Comparteix aquesta entrada

  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • email
  • LinkedIn
  • StumbleUpon

    Els comentaris estan tancats.